Taky jste nakazili rodinu svym orchidejkovanim?
Autor |
Zpráva |
Danicka
Registrován: ned 22. úno 2009 18:24:32 Příspěvky: 308 Bydliště: Holice, Pardubicko
|
Taky jste nakazili rodinu svym orchidejkovanim?
Ahoj, musim se s vami podelit o legracni zazitky s mym 2,4letym synem.Jeste nez mu byly 2 roky tak uz mi rosil orchidky,ale samozrejme i nas aj,takze rositko je vysoko.J,ale jakmile je na chvili dole uz jde a rosi orch.Ja koupam orchidejky v kybliku-ten je pod stolem.Delam to v dobe,kdyz on u toho neni.Predevcirem jsen mela v kybli velkou Vandu Sanderianu.Ukrad mi ze stolu zkumavku-tu ji davam na ty 2male koreny u kminku a taky polival kyticku.Dala jsem ji pak na lustr,ze uz je vykoupana.Dneska rano odnesl ze stolu katlejku do kyblicka,ze se bude koupat a polival ji bankou-ja jsem mu rikala,ze uz je vykoupana,ale nechtel to vzdat.Vcera jsem si koupila k MDZ Klivii-rikam tomu osulena podoba ceske Vandy,ktera ochotne kvete.Na kvety u mych si musim pockat-sbad po letneni.Dala jsem ji za dvere do naseho pokoje.Syn ji uvidel a hned Vandicka-ja rikam,to je klivie.No,legrace.Porad by se o ne chtel taky starat.Budu ho v tom podporovat a az bude vetsi,tak ho hezky naucim ruzna jmena druhu.Zatim mu opatrne ukazuju,co kde narusta.To jen tak pro pobaveni,jak jsou male deti chytre.
|
úte 09. bře 2010 15:15:37 |
|
|
olaw
Moderátor
|
Re: Taky jste nakazili rodinu svym orchidejkovanim?
Ne, právě že vůbec. Můj děda říkával Cymbídiím "rákos", babička stále opakuje "jak za to můžeš utrácet tolika peněz!" O mé mámě nebudu snad radši mluvit, otcovi je to jedno, ale nevědomky mě k tomu přivedl, protože dostal Blettilu striatu, měl jí několik let, ale nedařilo se mu jí rozkvést. No a žena to tak nějak trpí. Líbí se jí, ale že by se do toho uchvátila jako já, to ne. Děti zatím nemám, ale stoprocentně až nějaké budu mít, tak je k orchidejím a bonsajím určitě povedu.....
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
stř 10. bře 2010 20:01:38 |
|
|
Danicka
Registrován: ned 22. úno 2009 18:24:32 Příspěvky: 308 Bydliště: Holice, Pardubicko
|
U me je nadsen taky jen syn,jinak nic.
Ahojky, ja jsem do nadpisu nechtela psat deti-aby mohli prispet i bezdetni a nepripadali se vyrazeni.U me to taky uz nikdo nechape-jenze ja jich mam kolem 50 a narvane je mam vsude i naprosti posteli na stole kolem 20,u manzela v kamrliku pod pocitacem na zemi,ze se k nemu ani neda sednout apod.Takze chapu rodinu,ze je to uz silene,kdyz opravdu nemate kam.Jenze cloveku to neda.Vcera jsem mamce rikala,ze potrebuji na Flore modrou Vandu-loni jsem si ji zabila.Proste bez tech modrych kvetu nemuzu zit.A ona,ze je to drahy a uz to nemam kam dat-ja mam teda na ni jeste vysetrene jedno misto na stolku.Jeste ze mame v tom nasem jednom pokoji skrine,pac nevim,kam bych je uz dala. Pobavil me prispevek od Cernosekc-to mas dobry,ze ses chlap,pac ja manzelovi treba Vandu nemuzu k narozkam koupit-stejne by vedel,ze to je pro me.Dostane vzdycky misto kytky salam atd. Uz aby bylo leto. At vam to kvete,preji krasny den.
|
úte 16. bře 2010 15:56:04 |
|
|
Věra
|
Tak mě se to daří jen u malé vnučky.....možná,že jednou,ale jde tedy o pelargonie...
|
úte 16. bře 2010 15:58:42 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
U nás se tedy také žádné nadšení z mého koníčka nekoná...a to můžu být ráda, že manžel nesčítá jednotlivé položky. Jinak syn - tomu je to celkem jedno, nekomentuje. Ale dcera a manžel stále kafrají, že přes ty okna není vůbec vidět, že by se měli prosekávat mačetou, když chtějí větrat apod. Jo, jo, těžký život.....No ale vážně - říkám si, že kdyby se mi něco stalo - stačila by nemoc, tak mi to všechno chcípne - tedy to, co nemá zásobní orgány. Nikdo jiný by to totiž nezalil.
|
úte 16. bře 2010 19:32:24 |
|
|
Martina
Registrován: úte 11. srp 2009 11:45:17 Příspěvky: 36 Bydliště: Pardubice
|
Tak to jsem prožívala před měsícem, když jsem skončila na týden v nemocnici (ještě že jen na týden). Manžel dostal za úkol alespoň rosit ascocendy. Jestli rosil nevím, ale podle zastříkaných oken asi jo -přežily.
|
úte 16. bře 2010 19:56:36 |
|
|
miro
Registrován: čtv 14. kvě 2009 23:16:33 Příspěvky: 1378 Bydliště: okres Turnov
|
no u nas panuje docela tolerance.samozrejme nejake keci jsou ale neni to tak hrozny.jezdime spolecne na vystavy a tak.ja kdyz byl skoro 3 tydny v nemocnici tak bylo o orchideje perfektne postarano.vse zalito ale jen velice opatrne aby nic neuhnilo.proste vse podle instrukci
_________________ Pekny den. http://luludi.rajce.idnes.cz/
|
stř 17. bře 2010 0:24:23 |
|
|
petr turecky
|
Manželka mé orchideje nesnáší, protože za tím vidí mou posedlost. A posedlost to je, takže ji naprosto chápu. Nesnáší, když se jdu ráno (a pak ještě x-krát za den) dívat na orchideje, jestli nepovyrostly. Straším jí už měsíc, že si pořídím vitrínu (známý prodává akvária po tlamovcích) http://www.youtube.com/watch?v=cK0wD5EKFFožena říká, že jestli dotáhnu vitrínu domů, tak ji okamžitě rozbije. Díky manželce na druhou stranu nemáme za všemi okny prales. Jenom za těmi v mé kanceláři. Díky manželce nevrážím do orchidejí desetitísce, ale jenom tisíce. Myslím, že kdyby manželka pěstovala orchideje, určitě by preferovala jiné druhy, než já, takže jsem rád, že je nechce pěstovat. Mám aspoň v kytkách pořádek. Nevím, ale co jí mám kupovat k narozeninám, protože živou orchidej by mi omlátila o hlavu Trápí mě tím, že si přeje řezané orchideje Takže dostává řezaná cymbídka a já trpím, když si představím, že jsem mohl mít živé kytky. Každý den přikládám k orchidejím roční dceru a učím jí říkat latinská jména... Zatím ale říká jenom: TÁTA.
|
stř 17. bře 2010 0:39:42 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
Jo, jo, tak to máš ještě naději, že ti roste mstitel. Ty naše už jsou téměř vyrostlí....takže je po naději petr turecky píše: Manželka mé orchideje nesnáší, protože za tím vidí mou posedlost. A posedlost to je, takže ji naprosto chápu. Nesnáší, když se jdu ráno (a pak ještě x-krát za den) dívat na orchideje, jestli nepovyrostly. Straším jí už měsíc, že si pořídím vitrínu (známý prodává akvária po tlamovcích) http://www.youtube.com/watch?v=cK0wD5EKFFožena říká, že jestli dotáhnu vitrínu domů, tak ji okamžitě rozbije. Díky manželce na druhou stranu nemáme za všemi okny prales. Jenom za těmi v mé kanceláři. Díky manželce nevrážím do orchidejí desetitísce, ale jenom tisíce. Myslím, že kdyby manželka pěstovala orchideje, určitě by preferovala jiné druhy, než já, takže jsem rád, že je nechce pěstovat. Mám aspoň v kytkách pořádek. Nevím, ale co jí mám kupovat k narozeninám, protože živou orchidej by mi omlátila o hlavu Trápí mě tím, že si přeje řezané orchideje Takže dostává řezaná cymbídka a já trpím, když si představím, že jsem mohl mít živé kytky. Každý den přikládám k orchidejím roční dceru a učím jí říkat latinská jména... Zatím ale říká jenom: TÁTA.
|
stř 17. bře 2010 1:27:52 |
|
|
Gabča
Registrován: sob 20. úno 2010 1:33:23 Příspěvky: 746 Bydliště: Mělník
|
petr turecky píše: Manželka mé orchideje nesnáší, protože za tím vidí mou posedlost. A posedlost to je, takže ji naprosto chápu. Nesnáší, když se jdu ráno (a pak ještě x-krát za den) dívat na orchideje, jestli nepovyrostly. Straším jí už měsíc, že si pořídím vitrínu (známý prodává akvária po tlamovcích) http://www.youtube.com/watch?v=cK0wD5EKFFožena říká, že jestli dotáhnu vitrínu domů, tak ji okamžitě rozbije. Díky manželce na druhou stranu nemáme za všemi okny prales. Jenom za těmi v mé kanceláři. Díky manželce nevrážím do orchidejí desetitísce, ale jenom tisíce. Myslím, že kdyby manželka pěstovala orchideje, určitě by preferovala jiné druhy, než já, takže jsem rád, že je nechce pěstovat. Mám aspoň v kytkách pořádek. Nevím, ale co jí mám kupovat k narozeninám, protože živou orchidej by mi omlátila o hlavu Trápí mě tím, že si přeje řezané orchideje Takže dostává řezaná cymbídka a já trpím, když si představím, že jsem mohl mít živé kytky. Každý den přikládám k orchidejím roční dceru a učím jí říkat latinská jména... Zatím ale říká jenom: TÁTA. Tak si kupte kvetoucí cymbo, květy halt ustřihnete a kytka Vám vykvete znova ...
|
stř 17. bře 2010 3:01:32 |
|
|