forum.orchidej.cz http://forum.orchidej.net/ |
|
FOTKY PODLE NÁLADY 2 http://forum.orchidej.net/viewtopic.php?f=46&t=2212 |
Stránka 61 z 71 |
Autor: | Pavel Kolodin [ ned 22. lis 2015 14:29:51 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
Já jsem chtěl jít do lesa také , ale rodiče mě to rozmluvili s tím , že je moc sucho i kdž 14 dní pršelo oni totiž velmi věří houbařskému zpravodajství na jakýchsi pochybných stránkách , kde píší o růstu hub na různých lokalitách po ČR . |
Autor: | Zdenka [ ned 22. lis 2015 15:45:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
No rodiče mají vždycky pravdu. ... Do jisté doby , pak už jsem rodiči my sami a tohle právo si nárokujeme |
Autor: | HAKI [ ned 13. pro 2015 17:14:23 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
Míro znáš mě a není tam moc cukru ale jako marmeláda dobrý. |
Autor: | Zdenka [ ned 13. pro 2015 20:17:27 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
Vypadá to dobře. A jestli to chutná, jako to vypadá, tak super |
Autor: | Teta [ pon 14. pro 2015 0:16:32 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
Vypadá to opravdu krásně.... jak se to dělá? |
Autor: | Míra [ pon 14. pro 2015 7:12:05 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
Teta píše: Vypadá to opravdu krásně.... jak se to dělá? Chutná to stejně super, jako to vypadá. Takže postup: kdoule se řádně omyje a rozkrájí včetně jadřinců. Dá se do hrnce a přilije se trochu vody cca 2cm. S pokličkou se uvaří do měkka. Pak se rozmixuje a propasíruje. Propasírovaná hmota se zváží a přidá se stejná váha krystalového cukru a trošku kys. citronové. Pak se to na mírné teplotě za stálého míchání zahustí tak, že to z měchačky neteče ale hmota odpadává po větších celcích. Ještě horké se to rozleje na plech, kam dáme pečící papír a hmotu roztáhneme na sílu cca 1cm. Po vystydnutí vykrájíme jakékoliv tvary a obalujeme ještě v krystalovém cukru. Ponecháme ještě cca dva dny volně rozložené na plechu aby bonbony krásně zatuhly a zaschly. Pak je dáme do dóz s víkem a tak je uchováváme i delší dobu tedy pokud se nesnědí. U kdoule není třeba nic přidávat. Pokud to budete dělat z jiného ovoce musí se přidat želírovací přípravek nebo agar . Meze se nekladou. Lze to dělat z jakéhokoliv ovoce a je to opravdu skvělé. A ještě něco pro Hanku. Už jsi viděla bonbony bez cukru? Měl by to být starý francouzský cukrářský recept. |
Autor: | Zdenka [ pon 14. pro 2015 18:51:10 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
Díky za recept. Napřesrok zkusím sehnat kdoule, protože to mne zajímá. Ale zkusím i jiné ovoce, děkuji |
Autor: | Teta [ pon 14. pro 2015 21:33:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 |
Díky za recept. Zkusila bych z jiného ovoce - kdoule bohužel nemám... ale vypadá to velice lákavě... |
Autor: | HAKI [ ned 03. led 2016 13:00:06 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2 | ||
Pravidelně přede mnou zdrhá tentokrát na záclonu
|
Stránka 61 z 71 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |