forum.orchidej.cz
http://forum.orchidej.net/

FOTKY PODLE NÁLADY 2
http://forum.orchidej.net/viewtopic.php?f=46&t=2212
Stránka 61 z 71

Autor:  Pavel Kolodin [ ned 22. lis 2015 14:29:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Já jsem chtěl jít do lesa také , ale rodiče mě to rozmluvili s tím , že je moc sucho i kdž 14 dní pršelo oni totiž velmi věří houbařskému zpravodajství na jakýchsi pochybných stránkách , kde píší o růstu hub na různých lokalitách po ČR :(.

Autor:  Zdenka [ ned 22. lis 2015 15:45:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

No rodiče mají vždycky pravdu. ... Do jisté doby :-D, pak už jsem rodiči my sami a tohle právo si nárokujeme :-D

Autor:  Míra [ ned 13. pro 2015 16:32:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Tak je čas vánoc a náhodou jsem našel výrobu domácích želé bonbonů. Jako každý rok se urodilo hodně kdoule a jen jsme ji zavařovali jako kompot nebo z ní dělali marmeládu. Protože obsahuje obrovské množství pektinů, není třeba k ní přidávat žádnou želírovací chemii. Tak jsem to tedy zkusil a povedlo se. Želé je perfektní. Je to obdoba, jak se prodává buď takto jen samotné nebo máčené v čokoládě. Aby nebyl velký odpad, tak holt jsou jen měsíčky ale nevadí to. V létě to zkusím s jahodami a malinami.

Přílohy:
ž.jpg
ž.jpg [ 119.9 KiB | Zobrazeno 4765 krát ]
že.jpg
že.jpg [ 51.15 KiB | Zobrazeno 4765 krát ]

Autor:  HAKI [ ned 13. pro 2015 17:14:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Míro znáš mě a není tam moc cukru ;) ale jako marmeláda dobrý.

Autor:  Zdenka [ ned 13. pro 2015 20:17:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Vypadá to dobře. A jestli to chutná, jako to vypadá, tak super

Autor:  Teta [ pon 14. pro 2015 0:16:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Vypadá to opravdu krásně.... jak se to dělá?

Autor:  Míra [ pon 14. pro 2015 7:12:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Teta píše:
Vypadá to opravdu krásně.... jak se to dělá?

Chutná to stejně super, jako to vypadá. Takže postup: kdoule se řádně omyje a rozkrájí včetně jadřinců. Dá se do hrnce a přilije se trochu vody cca 2cm. S pokličkou se uvaří do měkka. Pak se rozmixuje a propasíruje. Propasírovaná hmota se zváží a přidá se stejná váha krystalového cukru a trošku kys. citronové. Pak se to na mírné teplotě za stálého míchání zahustí tak, že to z měchačky neteče ale hmota odpadává po větších celcích. Ještě horké se to rozleje na plech, kam dáme pečící papír a hmotu roztáhneme na sílu cca 1cm. Po vystydnutí vykrájíme jakékoliv tvary a obalujeme ještě v krystalovém cukru. Ponecháme ještě cca dva dny volně rozložené na plechu aby bonbony krásně zatuhly a zaschly. Pak je dáme do dóz s víkem a tak je uchováváme i delší dobu tedy pokud se nesnědí. :lol: U kdoule není třeba nic přidávat. Pokud to budete dělat z jiného ovoce musí se přidat želírovací přípravek nebo agar . Meze se nekladou. Lze to dělat z jakéhokoliv ovoce a je to opravdu skvělé. A ještě něco pro Hanku. Už jsi viděla bonbony bez cukru? Měl by to být starý francouzský cukrářský recept.

Autor:  Zdenka [ pon 14. pro 2015 18:51:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Díky za recept. Napřesrok zkusím sehnat kdoule, protože to mne zajímá. Ale zkusím i jiné ovoce, děkuji

Autor:  Teta [ pon 14. pro 2015 21:33:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Díky za recept. Zkusila bych z jiného ovoce - kdoule bohužel nemám... ale vypadá to velice lákavě... :)

Autor:  HAKI [ ned 03. led 2016 13:00:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2

Pravidelně přede mnou zdrhá tentokrát na záclonu :)

Přílohy:
Poznámka: u Paphia
Andulka-.jpg
Andulka-.jpg [ 174.75 KiB | Zobrazeno 4566 krát ]

Stránka 61 z 71 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/