Naši zvířecí spolubydlící
Autor |
Zpráva |
Veronika
Registrován: pát 18. pro 2009 20:08:30 Příspěvky: 246 Bydliště: Praha
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Naši zvířecí spolubydlící
Taky se pochlubím. Vloni tohle dobou se nám narodila bíglí štěňátka. Naštěstí byla jen dvě, stárání o ně byla tedy hlavně radost. Protože mamina Aida měla dost velké problémy při porodu, jednu dobu jsme měli strach i o ni, nakonec jsme se rozhodli, že si necháme jednu fenečku. ![Obrázek](http://2i.cz/2i/t/29cfb69c4f.jpg) Teď tedy máme dvě bíglice, ale rozhodně toho nelitujeme. Dnes už je z toho roztomilýho prcka takovýto dravec ![Obrázek](http://2i.cz/2i/t/b43bf2d80b.jpg) Od tý doby, co máme tuhle malou potvoru, se u nás dějí samé zajímavé věci. Občas něco rozkousanýho, vykradený plech buchet, kytičky rostou v úplně jiných květináčích, než jak jsem je původně zasadila a tak. Prostě se nenudíme. A to ani nemusíme mít medvídka mývala.
|
pát 24. čer 2011 7:44:35 |
|
![](./styles/serenitygreen/theme/images/spacer.gif) |
Míra
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Naši zvířecí spolubydlící
No já jich má povícero ale mlaďasové už jsou pryč.
|
pát 24. čer 2011 21:36:45 |
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1572 Bydliště: Zděchov
|
Bígli mi připadaj děsně hloupí. Sorry:-)
|
sob 25. čer 2011 0:23:26 |
|
olaw
Moderátor
|
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
sob 25. čer 2011 7:14:44 |
|
hanafaranova
Registrován: ned 06. úno 2011 18:22:12 Příspěvky: 154 Bydliště: Ostrava
|
Mnaam. ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Prominte, nechala jsem se unést..... Hana
|
sob 25. čer 2011 7:38:01 |
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5313 Bydliště: Hradec Králové
|
Karlos píše: Bígli mi připadaj děsně hloupí. Sorry:-) To určitě tak není.Je to lovecký pes po staletí vychovávaný pro práci honiče-jak u kytky prostě tohle se z jeho hlavičky nevymázne.Je hezkej ale asi těžký na výhovu? Ale mám jedno vysvětlení- máš taky bígla a jeho výhovu jsi absolutně nezvládl . ![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
|
sob 25. čer 2011 7:54:59 |
|
HAKI
|
olaw píše: Takhle to u nás vypadá na vánoce.
Moc se v tom nevyznám -co to je za ryby? Jestli je to to co vzdáleně tuším tak to jsou spíš sběratelské kousky na pánvičku nehodící . ![Zmatený :?](./images/smilies/icon_e_confused.gif) jo srandičky-máš to focený v říjnu.
Naposledy upravil HAKI dne sob 25. čer 2011 8:31:51, celkově upraveno 1
|
sob 25. čer 2011 8:04:07 |
|
wiolan
|
Karlos píše: Bígli mi připadaj děsně hloupí. Sorry:-) souhlas a stejně tak dalmatini. Oboje potvrzeno zkušenostmi z blízkého okolí. I když uznávám, že výjimky se najdou.
_________________ Přeji hezký den, Věra
www.orchideje.freepage.cz
|
sob 25. čer 2011 8:09:54 |
|
Veronika
Registrován: pát 18. pro 2009 20:08:30 Příspěvky: 246 Bydliště: Praha
|
HAKI píše: Karlos píše: Bígli mi připadaj děsně hloupí. Sorry:-) To určitě tak není.Je to lovecký pes po staletí vychovávaný pro práci honiče-jak u kytky prostě tohle se z jeho hlavičky nevymázne.Je hezkej ale asi těžký na výhovu? Ale mám jedno vysvětlení- máš taky bígla a jeho výhovu jsi absolutně nezvládl . ![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) Karlosi, s tím nesouhlasím. Bígla máme už v několikáté generaci a nikdy jsme s výchovou neměli problém. Jak píše Haki, je potřeba počítat s jeho "loveckou" povahou. Jsou to psí osobnosti, chytré až vychytralé, ale poslechnou tehdy, až oni sami uznají za vhodné. To vím z vlastní zkušenosti. Partner byl na vojně psovod a snažil se své zkušenosti uplatnit i na našich holkách. Je pravda, že občas byl hodně nervní a hlásil, že jdou obě do útulku. Ale výsledkem jsou dva báječní psi, kteří nás provází do společnosti, na toulkách lesem i po loukách, nebo taky vydrží čekat celý den doma v bytě, až se oba vrátíme z práce. Tenhle pejsek ale není pro každého. Při jeho výchově musíme být hrozně moc důslední a ještě víc trpěliví, ale výsledek pak stojí za to. ![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
|
sob 25. čer 2011 8:14:45 |
|
HAKI
|
wiolan píše: Karlos píše: Bígli mi připadaj děsně hloupí. Sorry:-) souhlas a stejně tak dalmatini. Dnešní ráno je takové poučné. Dalmatin a to tedy čumím -byl také používán jako pohraniční pes, který hlídal v minulosti hranice mezi Mletačkou Dalmacií a Tureckou Bosnou.Pracovní uplatnění dalmatina bylo podle měnící se potřeby člověka různé - byl psem loveckým, válečným, pohraničním a později i doprovodným psem při jízdě na koních nebo na kočárových spřeženích. Asi je to tak jak si to člověk vychová tak to má- i to je důvod proč nebudu mít nikdy pejska.
|
sob 25. čer 2011 8:33:16 |
|
|