| Autor | Zpráva | 

| HAKI 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYKdyž jsem chtěla kouset tohoto kapradí od pěstitele-bylo mě řečeno že je to strašnej nezmar -rychle rostoucí potvora.Byla to pravda.Postupně jsem ho vyšoupla dolu do sklepa v zimní zahradě. Co tam dělá jsem vyfotila    možná by tam šlo ještě něco jiného -jen nevím jaká rostlina.Nevíte někdo ?Ještě pro zasmání .Když u mě byli na čumendě sousedi , stále koukali do sklepa.Orchideje ani nevnímali.

Přílohy: 
			Poznámka: kapradíčko

kapradí.jpg [ 192.82 KiB | Zobrazeno 3020 krát ] | 

| pon 09. dub 2012 14:31:02 | 

| 

|  | 

| Romča 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYHaki...není trochu škoda toho krásně chlazeného sklípku jen pro toto jediné, byť majestátně rostoucí kapradí? Co takhle zkusit ho osázet špalíčky s nějakými orchidejemi z vysokých poloh mlžných pralesů?  

| 

| pon 09. dub 2012 20:58:09 | 

| 

|  | 

| Romča 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYHAKI píše: tommy píše: HAKI píše: Místo kuliček plodenství  má takový kartáček.Kuličky budou, narostou na tom kartáčku    . Myslím, že všechna anturia mají dužnaté plody. T.Tak tommy konec srandiček -to moje Anthurium na akátu si dělá co chce.Vytlačilo další kartáček a kuličky nikde     no     A fotečka.HAKI píše: Včera jsem koukala že už začínají kvést .............  Ohledně těch botanických Antůrií...u vás kdo je pěstujete ve skleníku či ZZ se to díky větším nočním poklesům trochu zpozdí, mám na mysli dozrávání těch barevných dužnatých bobulek (plodů), v paludáriu kde noční teploty neklesají pod 19st.C se objevují zralé bobulky od kvetení, což je právě ten stav rýhování na šištici, tak do doby okolo 3-4 týdnů . Ten stav vyfocený během února , není již základem bobulí, ale teprve vlastně jakýmsi nedokonalým květenstvím, alespoň tak jsem se to dočetl. Také mi dříve bylo vždy divné, že poté co dorostl šlahoun s budoucí tvořící se palicí na konci, jsem vždy již jen poté zaregistroval načervenalé něco, které se jen postupně nadouvalo v jednotlivé rozrůzněné bobulky, a nikdy jsem neviděl něco co tomu logicky mělo předcházet, tedy samotné květy   

| 

| pon 09. dub 2012 21:24:39 | 

| 

|  | 

| HAKI 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYRomča píše:  Co takhle zkusit ho osázet špalíčky s nějakými orchidejemi z vysokých poloh mlžných pralesů?  I o tom jsem chvilku Romčo uvažovala .  Dole je sice nižší teplota ,nevýhodou  je v zimě  méně světla,  stálé vlhko 90% To vlhko se mě moc nezdálo. Nemění se to moc ani když jsem použila větrák. Jedna nevýhoda je , že není pohodlný přístup do sklepa. Netuším jaký rostliny by moje podmínky  tolerovaly –třeba by se mohly plazit  po stěnách- občas si nerozumím –ale to by se mě zrovna líbilo.     Jinak to kapradí vůbec nezalévám žije si tam tak nějak odložené .  

| 

| úte 10. dub 2012 14:30:21 | 

| 

|  | 

| HAKI 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYRomča píše: Ohledně těch botanických Antůrií...
Dík že jsi se ozval-píšu ti sem- http://forum.orchidej.net/viewtopic.php?f=17&t=1232&p=45165#p45165

| 

| úte 10. dub 2012 14:40:22 | 

| 

|  | 

| HAKI 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYVyfoceno dnes v Tescu květinářství .Jen mě napadlo oni se ještě prodávají …………….     naschvál jsem se vrátila a vyfotila .Je to trošku nešikovná fotka přes sklo –uznávám .Ale co to dělalo z lidma- je to je nááádhera  koukněte na ty barvy.    a ta cena-to neřekl nikdo .Tedy alespoň po tu dobu co jsem fotila.

Přílohy: 
			Poznámka: Phalaenopsis nabarvený

Phalaenopsis.jpg [ 144.43 KiB | Zobrazeno 2868 krát ] | 

| pon 16. dub 2012 21:10:24 | 

| 

|  | 

| pavelheger Administrátor 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYNádhera     dneska jsem v Brně viděl i fialovej    Hezký den Pavel

| 

| pon 16. dub 2012 21:27:31 | 

| 

|  | 

| olaw Moderátor 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADY_________________
 http://saslik.rajce.idnes.cz/

| 

| pon 16. dub 2012 21:29:20 | 

| 

|  | 

| pavelheger Administrátor 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYProč blbá     Mě ta fotka naplňuje optimismem. Aspoň existuje nějaká orchidej, kterou mít nemusím         Hezký den Pavel

| 

| pon 16. dub 2012 21:34:36 | 

| 

|  | 

| orchidejky 
   |   Re: FOTKY PODLE NÁLADYpavelheger píše: Proč blbá     Mě ta fotka naplňuje optimismem. Aspoň existuje nějaká orchidej, kterou mít nemusím         Hezký den PavelJá jsem si ho koupil s posledním odkvétajícím květem a už se těším na nové modré květy  _________________
 Hezký den s orchidejemi

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
 https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

| 

| pon 16. dub 2012 21:50:04 | 

| 

|  |