Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 14:20:07

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1000 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 100  Další
 FOTKY PODLE NÁLADY 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: FOTKY PODLE NÁLADY
Když jsem chtěla kouset tohoto kapradí od pěstitele-bylo mě řečeno že je to strašnej nezmar -rychle rostoucí potvora.Byla to pravda.Postupně jsem ho vyšoupla dolu do sklepa v zimní zahradě. Co tam dělá jsem vyfotila :) možná by tam šlo ještě něco jiného -jen nevím jaká rostlina.Nevíte někdo ?Ještě pro zasmání .Když u mě byli na čumendě sousedi , stále koukali do sklepa.Orchideje ani nevnímali.

Přílohy:
Poznámka: kapradíčko
kapradí.jpg
kapradí.jpg [ 192.82 KiB | Zobrazeno 2451 krát ]
pon 09. dub 2012 14:31:02
Profil Zobrazit autorovy stránky

Haki...není trochu škoda toho krásně chlazeného sklípku jen pro toto jediné, byť majestátně rostoucí kapradí? Co takhle zkusit ho osázet špalíčky s nějakými orchidejemi z vysokých poloh mlžných pralesů? :mrgreen:

pon 09. dub 2012 20:58:09

HAKI píše:
tommy píše:
HAKI píše:
Místo kuliček plodenství má takový kartáček.
Kuličky budou, narostou na tom kartáčku ;) . Myslím, že všechna anturia mají dužnaté plody.
T.

Tak tommy konec srandiček -to moje Anthurium na akátu si dělá co chce.Vytlačilo další kartáček a kuličky nikde :mrgreen: no :D
A fotečka.
HAKI píše:
Včera jsem koukala že už začínají kvést ............. :)

Ohledně těch botanických Antůrií...u vás kdo je pěstujete ve skleníku či ZZ se to díky větším nočním poklesům trochu zpozdí, mám na mysli dozrávání těch barevných dužnatých bobulek (plodů), v paludáriu kde noční teploty neklesají pod 19st.C se objevují zralé bobulky od kvetení, což je právě ten stav rýhování na šištici, tak do doby okolo 3-4 týdnů .
Ten stav vyfocený během února , není již základem bobulí, ale teprve vlastně jakýmsi nedokonalým květenstvím, alespoň tak jsem se to dočetl. Také mi dříve bylo vždy divné, že poté co dorostl šlahoun s budoucí tvořící se palicí na konci, jsem vždy již jen poté zaregistroval načervenalé něco, které se jen postupně nadouvalo v jednotlivé rozrůzněné bobulky, a nikdy jsem neviděl něco co tomu logicky mělo předcházet, tedy samotné květy :mrgreen:

pon 09. dub 2012 21:24:39

Romča píše:
Co takhle zkusit ho osázet špalíčky s nějakými orchidejemi z vysokých poloh mlžných pralesů? :mrgreen:

I o tom jsem chvilku Romčo uvažovala . Dole je sice nižší teplota ,nevýhodou je v zimě méně světla, stálé vlhko 90% To vlhko se mě moc nezdálo. Nemění se to moc ani když jsem použila větrák. Jedna nevýhoda je , že není pohodlný přístup do sklepa. Netuším jaký rostliny by moje podmínky tolerovaly –třeba by se mohly plazit po stěnách- občas si nerozumím –ale to by se mě zrovna líbilo. :mrgreen: Jinak to kapradí vůbec nezalévám žije si tam tak nějak odložené . :)

úte 10. dub 2012 14:30:21

Romča píše:

Ohledně těch botanických Antůrií...

Dík že jsi se ozval-píšu ti sem- http://forum.orchidej.net/viewtopic.php?f=17&t=1232&p=45165#p45165

úte 10. dub 2012 14:40:22

Vyfoceno dnes v Tescu květinářství .Jen mě napadlo oni se ještě prodávají ……………. :shock: naschvál jsem se vrátila a vyfotila .Je to trošku nešikovná fotka přes sklo –uznávám .Ale co to dělalo z lidma- je to je nááádhera koukněte na ty barvy. :mrgreen: a ta cena-to neřekl nikdo .Tedy alespoň po tu dobu co jsem fotila.

Přílohy:
Poznámka: Phalaenopsis nabarvený
Phalaenopsis.jpg
Phalaenopsis.jpg [ 144.43 KiB | Zobrazeno 2299 krát ]
pon 16. dub 2012 21:10:24
Administrátor

Nádhera :mrgreen: dneska jsem v Brně viděl i fialovej ;)
Hezký den
Pavel

pon 16. dub 2012 21:27:31
Moderátor

Já čekám na ty fosforeskující. Ten musím mít. Dokavaď faleňák nebude v noci svítit, tak to nepěstuju. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Řeknu vám, že teda vlákno je nazváno v tomto případě správně a nálada je z toho tedy blbá. :evil: :evil: :evil:

pon 16. dub 2012 21:29:20
Administrátor

Proč blbá :?: Mě ta fotka naplňuje optimismem. Aspoň existuje nějaká orchidej, kterou mít nemusím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hezký den
Pavel

pon 16. dub 2012 21:34:36

pavelheger píše:
Proč blbá :?: Mě ta fotka naplňuje optimismem. Aspoň existuje nějaká orchidej, kterou mít nemusím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hezký den
Pavel

Já jsem si ho koupil s posledním odkvétajícím květem a už se těším na nové modré květy :-D

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

pon 16. dub 2012 21:50:04
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1000 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 100  Další