Tihle reportéři je taky viděli v Mexiku
... nicméně jsem se pobavil u diskuze (s dovolením jsem kousek i zkopíroval):
Už se těším na pokračování:
2. díl: iDNES byla u rybníka na Žďársku objevena další ohlodaná kachna, tak jako iVČERA iPŘEDEVČÍREM.
3. díl: Kolonie špirlic již dosáhla velikosti fotbalového hřiště. Aktualizováno: čtyř fotbalových hřišť.
4. díl: Agresivní špirlice pokousala dvě školačky z Křižánek. Připravujeme podrobnosti.
5. díl: Víme první. Z Jihlavy vzlétl na podporu zásahové jednotky vrtulník s termokamerou. Omlouváme se všem slušným čtenářům.
6. díl: Blesková zpráva: špirlice zničena. Hasiči likvidují poslední zbytky, my redaktoři jim pomáháme s lupou. Infobox: špirlice nachová: květina, vypadá asi jako ta kytka, co mám na botě... co... coóó... jauvajs... pomóóc...
jinak ten článek má výpovědní hodnotu 0, nehledě na to, že o těch kytkách už se nějakou dobu ví (kdyby je chtěl někdo vidět, ještě než si je pracovníci CHKO (běda kdyby tam chytli někoho z vás, jak je rejete) odnesou domů, tak jsou tady
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@ax=136870 ... 04768@z=16 ).
S tou likvidací je to - dle mého názoru - trochu problém. Když zlikvidujem' vše nepůvodní, přijdeme o třetinu kytek. Kde je hranice, co budeme tolerovat (bylo vysazeno před 5-ti, 10-ti nebo kolika??? lety) a co ne (našlo se loni, letos,... ale to neznamená, že to bylo v tu dobu vysazeno - zrovna tahle sára se u nás na různých místech "pěstuje v přírodě" už mnoho, řekněme 10, let).