Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 1:20:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
 Každý jsme nějak střelený 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Každý jsme nějak střelený
No, já teda taky ne :? . I když v Thajsku chilli-papričky dávají do všeho, a je to výborný. A konzumace pálivých papriček omezuje úplně pocení, takže v tropech super...

ned 21. srp 2011 11:10:36

berunka píše:
A konzumace pálivých papriček omezuje úplně pocení, takže v tropech super...

Super to je ale nějak se mě to nezdá .V textu je toto "zvyšuje pocení, čímž se snižuje teplota organismu" Hm za mě já mám pálivé papričky docela ráda .Ale tahle paprička bude třída :mrgreen: a to dvojí pálení (nějak mě to netrklo co je tím myšleno)je teda velká výhoda http://zahrada.sbazar.cz/nejpalivejsi-chili-papricka-naga-jolokia-10-semen-teplice-o6155108.html

ned 21. srp 2011 11:54:01
Profil Zobrazit autorovy stránky

Je vidět, že ten, kdo psal ten článek není moc velký zahradník, protože s tím zapařováním a klíčením nemá vůbec pravdu. Stačí semena na 24 hodin namočit do vlahé vody a v teplé místnosti za oknem jsou venku nejdéle do 14 dnů.

ned 21. srp 2011 12:40:50

To máčení 24 hodin se mi naprosto neosvědčilo. Klíčilo to vždy pofiderně. Letos jsem sel přímo a klíčilo to vše krásně. Možná je klíčení pozdější, ale 24 hodin pod vodou(málokdo zajistí vlažnou vodu trvale) je pro semena nepřirozené a dle mého může i narušit vývoj semenáčku. Podle mě je to u papriky zbytečné, lépe řečeno, nedělají to ani profesionální pěstitelé, ani šlechtitelé a přesto je to v literatuře zmiňováno, i na balíčcích semen jsem to x-krát viděl.
Habanero jsem snědl celou a ustál jsem to...nezapoměl jsem požvýkat i semínka, takže mě síla těchto paprik docela zajímá. Každopádně žádněj požitek to nebyl:-) Matka i bratři mě ale při vaření čalamády neměli rádi. Ostře to bylo cítit i ve vzduchu, až nebezpečně.

Vzpoměl jsem si na jeden vtipnej článek, takže pro pobavení, s chilli tématikou(možná znáte)
http://svjet.sweb.cz/chilli.html

ned 21. srp 2011 13:14:48
Profil ICQ

Karlos píše:
Vzpoměl jsem si na jeden vtipnej článek, takže pro pobavení, s chilli tématikou(možná znáte)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tak takhle jsem se dlouho nenasmál :lol: :lol: :lol: :lol:

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

ned 21. srp 2011 13:32:20

Já jsem na tom stejně . Ten pozvolný nástup a pak to teda graduje.Fakt dobrej článek . :lol: :mrgreen: :D :mrgreen:

ned 21. srp 2011 13:44:34

:lol: :lol: :lol: :lol: ,fakt dobré!!!

ned 21. srp 2011 13:48:27

Karlos píše:
To máčení 24 hodin se mi naprosto neosvědčilo. Klíčilo to vždy pofiderně. Letos jsem sel přímo a klíčilo to vše krásně. Možná je klíčení pozdější, ale 24 hodin pod vodou(málokdo zajistí vlažnou vodu trvale) je pro semena nepřirozené a dle mého může i narušit vývoj semenáčku. Podle mě je to u papriky zbytečné, lépe řečeno, nedělají to ani profesionální pěstitelé, ani šlechtitelé a přesto je to v literatuře zmiňováno, i na balíčcích semen jsem to x-krát viděl.
Habanero jsem snědl celou a ustál jsem to...nezapoměl jsem požvýkat i semínka, takže mě síla těchto paprik docela zajímá. Každopádně žádněj požitek to nebyl:-) Matka i bratři mě ale při vaření čalamády neměli rádi. Ostře to bylo cítit i ve vzduchu, až nebezpečně.

Já je také dříve nemáčel a sel ihned. Potom to trvá déle a o dost. Ta vlahost se dá zajistit, protože se seje ještě v topné sezoně a dá se na radiátor podložka a na to se to postaví. Právě to namočení jim pomůže, protože jsou hodně přesušená a za těch 24 hodin získají zpět vláhu, kterou měli před sušením, To, že něco nevzejde není namáčením ale kvalitou semen. Už jsem se také setkal s tím, že vzklíčila ani ne desetina. A co se týká používání této mokré metody, právě mi to řekl profík zahradník, který to jinak nedělá a není sám. Už jsem se plat více zahradníků a máčejí také. Co se týká toho protlaku vařeného z chili, tak nemám problém. Vždycky to vařím když není žena doma. Ono je kolem hrozně bordelu a ta by ječela a to je horší než pálivé chili. Než přijde z práce je čisto a klid.

ned 21. srp 2011 18:42:36

Hm, když to tady tak pročítám, pálivý nemusím. Ale někdy mě popadne udělat manželovi radost a ... já se dusím, čelo orosené a on řekno...mno, lehce pikantní... Tak si myslím, že výše popsaná paprička by mě asi zabila. :mrgreen: :lol:

ned 21. srp 2011 19:54:46

nina píše:
Hm, když to tady tak pročítám, pálivý nemusím. Ale někdy mě popadne udělat manželovi radost a ... já se dusím, čelo orosené a on řekno...mno, lehce pikantní... Tak si myslím, že výše popsaná paprička by mě asi zabila. :mrgreen: :lol:

Nino, snesu hodně ale naprosto si nedovedu představit sežvýkat ji celou. To může snad jen sebevrah. Také bych asi skončil na krchově ale v Indii je rekordman a je to dokonce žena, která je jí naprosto běžně a denně jich "slupne" cca 6-7ks. No ta musí mít opravdu hubu plechovou.

pon 22. srp 2011 6:28:14
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další