Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 27. lis 2024 13:11:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 ahoj všem 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: ahoj všem
Ohledně Cymbidia-mělo ty kořeny už opravdu hodně přerostlé nahoru, tak si myslím, že přesadit potřebovalo-viz.foto. Dala jsem vlastně jen trochu větší a hlavně vyšší květináč-keramický, na dno kousky polystyrenu a po obvodu asi 2cm vrstvu nového korového substrátu-doufám, že dobře. Ty kořeny jsem neměla odvahu rozmotávat, byly tam tak nahuštěné, že jsem to ani nezkoušela, ale byly živé alespoň co bylo vidět...jen na povtchu bylo pár suchých a ty jsem ostříhala. Ten starý plastový květináč jsem musela rozstříhat.

Přílohy:
Obraz268.jpg
Obraz268.jpg [ 80 KiB | Zobrazeno 1990 krát ]
ned 19. čer 2011 23:23:28

Tak to bylo opravdu potřeba, pokud ten květník není o moc velký tak je to jen dobře, staré kořeny bych asi nestříhala, ale je to na každém jak si to udělá.

pon 20. čer 2011 16:08:29

pafka píše:
Tak to bylo opravdu potřeba, pokud ten květník není o moc velký tak je to jen dobře, staré kořeny bych asi nestříhala, ale je to na každém jak si to udělá.

Že to bylo potřeba? To jsem ráda-není o moc větší-jen asi ty 2cm po obvodu a vyšší. Snad nevadí, že je hliněný a ne umělý? Hodila bych foto,ale bohužel zatím jsem nefotila po přesazení. Kořeny jsem moc nestříhala, jen ty navrchu, co trčely a byly opravdu duté a hodně suché bez známky života...vlastně jsem je ani nerozmotávala-to se nedalo, byly tak zapletené a nahuštěné, tak jsem je tak jak to bylo po obvodu zasypala substrátem a hotovo.

pon 20. čer 2011 21:33:49

Mám ho taky v hliněném květináči a venku se stejně pořád převrací i když je to pořádně těžký macek. Kořeny nerozplétám u ničeho, považuji to za zbytečné a u Cymbidia si myslím, že není vůbec důvod. Tak ať hezky roste a hlavně kvete. :D

úte 21. čer 2011 16:07:31
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2