Re: Nejen orchideje jsou krásné
Ad Korfu: takže kytka s příběhem a nostalgickou hodnotou? Takové jsou nejlepší... Mám z Korfu pár bramboříků, ke kterým se váže docela dobrá historka - den před naším odletem unesl někdo v Ankaře letadlo, takže kontrola na letišti byla neskutečná. Myslel jsem, že neprojdu, ale celníky kytky vůbec nezajímaly. Každému pasažérovi ale vylili všechny tekutiny: olivový olej, kumquatovou pálenku, víno... Naštěstí tyhle věci nikdy nevozím, retsinu Kourtaki koupím i v Praze

Ta wistárie je krásná, takový tmavý odstín jsem myslím ještě neviděl - má to kultivarové jméno?
Díky, T.
Šel jsem se podívat na cedulku, kdysi tam kultivarové jméno bylo, ale už to nelze přečíst.
10 let jsme pěstovali Wistarii z Hornbachu, nekvetla a nekvetla. Byla schopna urvat i okapovou rýnu.
Řezat a řezat dle rad nepomohlo, až jsem přišel na to, že nejlepší řez je krumpáč a motyka.
Po zakoupení této nové (měla už i květ), se situace prudce zlepšila

.
Tuhle stačí řezat jenom nůžkami.
K těm bramboříkům z Korfu mám též úsměvnou historku:
Před mnoha lety jsme s přáteli koupili orchideje ze zámoří a na letištní celnici v Brně mi je zabavili, chybělo Phyto.
Celník byl velmi nepříjemný, chlubil se co všechno už lidem zabavil, a zavolal ČIŽP, ti kytky odvezli, a dokud jsem Phyto nezařídil, je nechtěli vydat.
Po krátké době, vracejíce se s manželkou z dovolené z CFU, jsme procházeli celní kontrolou na stejném letišti, a ten samý celník mě už z dálky spatřil.
Rychle jsem si s manželkou vyměnil kufr (bramboříky byly pečlivě zabaleny v něm) a musel celníkovi rozbalit manželčin kufr.
Prádélko se mu asi líbilo a byl spokojen

.
Těch historek s pěstováním kytek máme všichni asi mnoho, možná by se hodilo navrhnout panu Hegerovi aby založil zvláštní vlákno - něco jako "Zážitky s kytkami"....
Myslím že bychom vyburcovali i ty kteří jsou v poslední době nějak ospalí, nebudu jmenovat, vyřídím mu to sám.
Ivo