Autor |
Zpráva |
Radek
Registrován: pát 15. srp 2008 20:07:02 Příspěvky: 50 Bydliště: Česká Kamenice okr Děčín
|
Koupě - prodej
Chtěl bych se zeptat pana virense zda opět prodává své rostliny? Osobně již od něj mám rostlinu, je ve výborné kondici a spolehlivě kvete. Rád bych si od něj do budoucna pořídil další.
_________________ Ať se daří.
|
pát 15. srp 2008 23:37:21 |
|
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
Re: Koupě - prodej
To Radek, určitě něco nabídnu ale mám teď na vyřešení řadu problémů a času se moc nedostává. Už za měsíc a půl bude výstava v Brně a tak je co dělat.
|
sob 16. srp 2008 13:22:31 |
|
|
Věra
|
taky bych si od Vás něco koupila, klidně Laleila, Catleyu, moc bych chtěla vícekvětý střevíčník, ale zrazují mě od něho, ž e se podaří jen zkušeným přivést ho ke květu, koupila jsem si Brassada, hlavně si dnes k svátku koupím základní cihlu na skleník pro orchideje.
Dáte mi rady ke stavbě skleníku pro orchideje?
|
stř 08. říj 2008 6:57:04 |
|
|
Ivana
Registrován: pon 25. srp 2008 9:30:28 Příspěvky: 191 Bydliště: Plzeň-sever
|
Ahoj Věro, všechno nejlepší k svátku. Já mám také v plánu stavbu skleníku (letos dostala přednost garáž bohužel), nejlepší je se vnutit nějakému zkušenému pěstiteli orchidejí na návštěvu a kouknout se přímo na místě jak vypadá jeho skleník. Kromě toho si člověk odnese plno cenných rad k pěstování, takže návštěva je to rozhodně příjemná. Zkontaktovala jsem firmy, které zimní zahrady a skleníky staví - z ceny se mi pak udělalo špatně, takže jsem se domluvila se zedníkama na základech a s jiným řemeslníkem na konstrukci. Taky jsem si nakoupila chytré knížky na dlouhé zimní večery...
|
stř 08. říj 2008 9:51:08 |
|
|
Věra
|
Ahoj Ivano,
děkuji za přání k svátku, to mě moc potěšilo,co se týče stavby skleníku jsem na tom obdobně, podporuji sice děti ve stavbě domku,ale pro sebe chci opravdu asi 2x2 m pro orchideje. Pelargonií se nevzdám pěstuji je 25 let. Ale bohužel orchideje můžu dát jen na okno a jelikož chodím do práce se stíněním je to problém.Teď bych je mohla mít i v ložnici na jižním okně,přes zimu se jim snad stínit nemusí(prosím o rady), nebo koupit zářivku a přisvěcovat jim. Moc mi pomůže každá rada...díky všem Věra
|
čtv 09. říj 2008 7:56:36 |
|
|
Ivana
Registrován: pon 25. srp 2008 9:30:28 Příspěvky: 191 Bydliště: Plzeň-sever
|
Ahoj, většina běžných druhů snáší jižní okno přes zimu v pohodě bez problémů a přisvědcováním je nerozmazluju. Ikdyž možná bude lepší, když napíšeš o jaké konkrétní druhy se jedná abych ti nějak špatně neporadila.Jinak je důležité si prosadit nějaký ten svůj zájem a neustoupit
|
čtv 09. říj 2008 9:01:35 |
|
|
Věra
|
Kdyby měl někdo zájem , je možné vybrat orchideje od Terra Koruna a já mu je zašlu, mám to k Ludovi cca 6 km...toť moje nabídka
|
čtv 09. říj 2008 10:12:41 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1571 Bydliště: Zděchov
|
Lidi, nevíte kde sehnat Encyclia phoenicea? Mám tu kytku uplně vysněnou a nikde ji nemaj, ludo ji nemá, ani lukscheiter, zahraniční firmy taky moc ee, Věra: milé
|
čtv 09. říj 2008 11:20:19 |
|
|
milan
|
Karlosi, nebudeš tomu věřit, ale uplně čerstvě ji mám já. Se štěstím. Zkus se nalogovat na německý nebo americký forum. a tam si zadej požadavek. Většinou se někdo přihlásí. Já jsem takhle naměnil neskutečný věci.
|
čtv 09. říj 2008 12:20:32 |
|
|
Věra
|
Já bych vyměnila nějaká Cymbidia,,kvetou a rostou dobře,ale místa málo,klidně za Pragmipedium nebo Catleyu, Laleiu apod
|
čtv 09. říj 2008 13:09:25 |
|
|