Autor |
Zpráva |
S.lenulinka
|
Re: Prodám Cattleya 250,-
Dobrý den Pane Pavle. Souhlasím se vším co jste teď napsal, jen z jednou věcí nesouhlasím, a to že jsem něco zatajila. Prosím, napište mi jak má vypadat moje nabídka aby bylo vše v pořádku. A ještě prosím napište přesnou definici toho co jsou to přebytky, nejen kvůli mě, ale i kvůli ostatním, aby opět nedošlo k nedorozumění (například pro někoho kdo si někde koupil orchidej a zjistil za 14 dnů že se mu nelíbí a chtěl ji zde prodat, tak aby ho paní Zdeňka (zmiňuji paní proto, protože nikdo jiný s tím problém neměl) nenapadala jako mě, protože to také nejde o přebytek ). Kdy by jste mě býval pří mém prvním příspěvku upozornil že dělám něco špatně, tak to samozřejmě napravím. Paní co mě zde porad napadá, mohla jednoduše napsat konkrétně o co jí jde a mohlo to být vyřešené jedním příspěvkem, ale pochopila jsem že s paní Zdenkou to není jednoduché, což jsem pochopila i z fb. Pokud jsem někomu způsobila újmu tím že jsem nenapsala že je to komerční nabídka tak se samozřejmě omlouvám. Ale opravdu jsem nevěděla že to tam musí být napsáno.
|
úte 29. zář 2015 20:28:21 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5300 Bydliště: Hradec Králové
|
Jsou tu dvě možnosti prodeje. Někdo prodává svoje přebytky -rostliny vypěstované svým umem druhý nakoupené rostliny .Vidím v tom velký rozdíl. Přebytky se neprodávají stále s nakoupenými rostlinami to je ovšem jiné. No a kam by to vedlo kdyby se k Vám paní „S.lenulinka „ přidalo ještě něco prodejců ,kteří by prodávali přes toto fórum. Přísahám ,že nejsem přihlášená na FB . Reaguji na to co se tady řeší. Také mě to vadí , fórum je přece o něčem jiném. Myslím, že to chápete a budete volit jiný způsob prezentace pro svůj záměr.Je určitě víc možností. Proč to řešit dál. Ještě jen tak po 14dnech se kytky neprodávají většinou si je umordujeme sami
|
stř 30. zář 2015 7:30:55 |
|
|
Endys111
Registrován: úte 17. bře 2015 16:17:10 Příspěvky: 66 Bydliště: Čeperka
|
Souhlasím s odpovědí kterou vám napsala HAKI, také mě to vadí. Forum není inzertní stránka, ale diskusní, kde prodej vlastních úspěchů(přebytků) je pouze jen takový malý bonus. Na komerční prodej jsou určeny jiné stránky(bohužel pro kom.prodej většinou placené). A pokud máte založené stránky na fb kde prodáváte orchideje,už by určitě nikomu nevadilo kdyby jste sem tento odkaz vložila a tím seznámila ostatní s dalším prodejcem orchidejí.
_________________ h.divis@seznam.cz
|
stř 30. zář 2015 7:54:47 |
|
|
lipo
Registrován: úte 26. bře 2013 17:58:12 Příspěvky: 1268 Bydliště: Kolomuty
|
Endys111 píše: Souhlasím s odpovědí kterou vám napsala HAKI, také mě to vadí. Forum není inzertní stránka, ale diskusní, kde prodej vlastních úspěchů(přebytků) je pouze jen takový malý bonus. Na komerční prodej jsou určeny jiné stránky(bohužel pro kom.prodej většinou placené). A pokud máte založené stránky na fb kde prodáváte orchideje,už by určitě nikomu nevadilo kdyby jste sem tento odkaz vložila a tím seznámila ostatní s dalším prodejcem orchidejí. Naprostý souhlas.
|
stř 30. zář 2015 9:09:59 |
|
|
MAR
|
No a nevadí spíš někomu třeba spíš ta cena? Viděl jsem tu dost nekomerčních nabídek s podstatně vyššími cenami.
|
stř 30. zář 2015 9:45:39 |
|
|
Zdenka
|
To určitě ne. To spíš naopak. Cena je vždy věcí dohody.
|
stř 30. zář 2015 10:17:15 |
|
|
MAR
|
Právě ... a proč je tedy na závadu nabídka sice od prodejce ale za celkem solidní cenu ... tedy aspoň myslím ... tím líp pro zájemce, ne? Mě totiž přijde že některé nekomerční nabídky jsou cenově úplně mimo ... tedy pokud se někdo ohání koníčkem a radostí a snahou se podělit o úspěch z namnožení ... a ještě tu kdosi psal že nebudeme podporovat ten obchodákový styl cen ... jen ať je to pěkně drahý ... tak proč teď to pranýřování ...??
|
stř 30. zář 2015 10:29:18 |
|
|
Zdenka
|
Pane - paní MAR, možná by bylo dobré to napřed přečíst. Nejde o cenu, nejde o konkrétní kytky, jde o způsob a princip. Prodávat samozřejmě může kdokoliv cokoliv. Jde o to kde, kdy, jak. Nemyslím, že pranýřuju, zcela a úplně by bývalo stačilo napsat: "Dobrý den, jsem ten a ten a zabývám s obchodem s rostlinami. Můžu nabídnout hybridní rostliny z dovozu. Prosím admina o vyjádření." Ten by se nějak vyjádřil.
|
stř 30. zář 2015 10:45:34 |
|
|
Endys111
Registrován: úte 17. bře 2015 16:17:10 Příspěvky: 66 Bydliště: Čeperka
|
MAR píše: ... tak proč teď to pranýřování ...?? Třeba proto, že to tady není inzertní stránka pro komerční prodejce. Za tyto ceny jsem stejné rostlinky viděl např. i u Lukscheitera a také je tady nenabízí jako přebytky.
_________________ h.divis@seznam.cz
|
stř 30. zář 2015 10:53:28 |
|
|
MAR
|
Já zase nevidím rozdíl v tom, že spousta pěstitelů má své stránky, kde otevřeně nabízí rostliny i s cenami ... takže vlastně takový malý obchod ... a to nikomu nevadí ... a někdo má zahradnictví a to je průšvih ... ale hádat se nebudu. Asi jde o to, jak dlouho měl doma někdo kytku než jí prodá ... já třeba kšeftování moc nefandím. Já kytky spíš rozdám nebo vyměním. Ale jak tu bylo zmíněno ... jde o princip.
|
stř 30. zář 2015 10:59:03 |
|
|