Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 12. dub 2025 4:54:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Cypripedium - prodej 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Cypripedium - prodej
A čím je daný minimální počet? Platí to i u osobního odběru? Mám to jen kolem 300 km, takže bych si na podzim udělala výlet. Do Mnichova stejně jezdím, tak těch pár km už mě nezabije.

ned 01. črc 2012 14:02:19
Administrátor

berunka píše:
Ty jo, tohle téma mi nějak uniklo :o ... Šla bych do nich taky. Jen si nejsem jistá botanikou. Nezmrznou mi? V Mariánkách je dost zima. Líbí se mi calceolus, kentuckiense, parviflorum, pubescens. Jinak z hybridů Andrewsii, Boots, Victoria. Mám pro ně na zahradě super místo ;) . Teď jen vybrat ty pravý...

Problém není ani tak v choulostivosti na samotný mráz (drtivá většina cypripedií snese mrazy okolo -40 stupňů), ale spíše v citlivosti na periodické rozmrzání a opětovné zamrzaní jímž se vyznačují naše zimy především v nižších polohách. V jejich domovině na ně na podzim napadne metr sněhu a jak na jaře roztaje kytky jedou jak z praku. To všechno se ale dá řešit. Výhoda hybridů je především v jejich vitálnějším růstu a často rychlejším vegetativním rozmnožování. Pro začátek bych z botaniky doporučil třeba to parviflorum, z hybridů pak skoro cokoliv ;)
berunka píše:
A čím je daný minimální počet? Platí to i u osobního odběru? Mám to jen kolem 300 km, takže bych si na podzim udělala výlet. Do Mnichova stejně jezdím, tak těch pár km už mě nezabije.

Jak už jsem napsal jednalo by se o hromadnou objednávku, kterou bych učinil na podzim. Minimální odběr naší hromadné objednávky je 30 rostlin a alespoň 5 od každého druhu(hybridu). Pokud jde o jednotlivé odběratele (tedy např. o Tebe), tak minimální odběr není stanoven. Jen musíme dohromady dát těch 30 rostlin a dohodnout se na 6 druzích ;) . Osobní odběr by možná možný byl, ale asi to v tomto případě nemá moc smysl. Poštovné a balné je 12E, což se při ceně 30 rostlin ztratí. Všechny poplatky, tj. poštovné, balné a poplatek za převod jsem již do ceníku započítal, takže navíc už bude pouze poštovné po ČR ode mě k Tobě.
Hezký den
Pavel

stř 04. črc 2012 7:22:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

U nás když je zima, tak je zima ;) . Tak super. To bychom se mohli shodnout i na těch několika druzích, ne? Já bych vzala tak 6 rostlin. Snad se někdo přidá. Mám pro ně už 2 roky připravené místečko, takže se těším na podzim :) .

stř 04. črc 2012 19:18:51
Administrátor

Zatím moc velký ohlas není, ale snad to nějak spytlíkujem ;) Něco jsem ochoten vzít do foroty, ale určitě ne 20 rostlin ;)
Hezký den
Pavel

stř 04. črc 2012 19:50:35
Moderátor

Když se dívám na ty fotky v nabídce-- není lepší koupit větší a dělit? Nebo to Pavle nejde rozplést. Zkoušel jste to někdo ? Cena by byla rozhodně přívětivější.

pát 06. črc 2012 7:43:01
Administrátor

Virensi, bohužel to není vždycky zcela jednoduché a jednoznačné. Někdy rozdělení v rozdělení trsu není nejmenší problém, jindy je to riziko. Už jsem v ruce držel šestipukou rostlinu, která měla jednotlivé výhony tak blízko u sebe, že rozdělení nebylo možné. Nákup velkých rostlin by samozřejmě mohl významně snížit jednotkovou cenu (na výhon) , ale musel by o cypripedia být výrazně vyšší zájem, než je. V tuto chvíli registruju zájem o cca 10 rostlin a to není ani na objednávku :(
Hezký den
Pavel

ned 08. črc 2012 22:21:33
Administrátor

Zatím se moc zájemců nepřihlásilo, a proto připomínám blížící se termín objednávky. Kdo chce ještě do výběru zasáhnout, má možnost. 1.9.2012 u bude pozdě ;)
Kytky budu objednávat každopádně, přebytky budou (s vyšší cenou :lol: ) nabídnuty do volného prodeje ;)
Hezký den
Pavel

čtv 16. srp 2012 10:18:17
Moderátor

Už se těšííííím. :D

čtv 16. srp 2012 20:50:46
Administrátor

Přátelé, zase se hlásím.
Kytky jsou již objednány, zaplaceny a také částečně rozebrány.
K dispozici budou do 14 dnů.
Z toho co ještě zbylo mohu nabídnout:
Cypripedium californicum XL (1ks) - 940 Kč
Cypripedium Sabine XL (2ks) - po 660 Kč
Cypripedium Ursel XL (1ks) - po 790 Kč
Zájemci neváhejte. Jak kytky dorazí, budou zdraženy ;)
Hezký den
Pavel

Naposledy upravil pavelheger dne stř 19. zář 2012 17:27:29, celkově upraveno 2

úprava počtu dostupných kusů

úte 18. zář 2012 10:10:57
Moderátor

Taky už se těším jak malá holka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

úte 18. zář 2012 14:09:41
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další