Re: Orchidea Bohemica 2014
Měl jsem objednáno od Ecuagenery a Peruflory. Přístup Ecuagenery je příkladný: žádná platba
dopředu (těch ušetřených peněz za převod a předražený kurz u banky), příjemný ochotný chlapík,
kytky přivezli všechny (kromě jedné, ale to mi napsali s omluvou předem), kytky moc pěkné a ještě jsem dostal
tři kytky navíc zadarmo.Peruflora mi nepřivezla jednu kytku (pochopitelně tu co jsem nejvíc chtěl
) a o vrácení peněz jsem si musel sám říct. Kytky pěkné, ale menší než od Ecuagenery. Co mají ale podle mě lépe vymyšlené je balení
kytek. Obě firmy balí stejně, ale Ecuagenera ještě celou kytku zabalí do neprodyšné fólie, což některé kytky odskákaly -
byly jakoby zapařené, opdala část listů, jedna kytka byla uplně na odpis. Peruflora listy kytek zabaluje do prodyšné
síťoviny a všechny kytky byly v perfektní kondici.
To Pavel: Podle mě je to Pavle taky vražedné spojení, ale asi není pro velké zahraniční firmy. Pokud vím, tak si
právě pochvalují to propojení s výstavami, protože k nim zavítá spousta lidí, kteří by na samostatnou výstavu
určitě nepřišli. Je tedy otázka, když bude výstava samostatně, jestli se na ni po roce pro malý kšeft firmy nevykašlou.
Na druhou stranu, já jsem letos ani loni davy těhtných maminek a dětí z ostatních výstav nikde neviděl, byl jsem tam jak loni
tak letos mezi stánky skoro sám. Možná je ale narváno první den - byl jsem tam vždy až v pátek.