Míra píše:
Jenže to je to problematické. Každý má jiný vkus a tudíž co se líbí mně, nemusí se libit jinému a opačně. Proto vznikají i kříženci, které nemusím a jiný je z nich unešený. To samé je s výběrem kytek. Někdo miluje mrňky s květem 1-2mm a druhý je nemusí. Proto bych takto nesoudil.
No já nevím, ale nějak by se ty věci měly dostat pod kontrolu. V supermarketu nenajdu "ošklivého" křížence, protože ta křížení z velkopěstíren procházejí asi přísným výběrem a na pult se dostane jen to nejpovedenější co má šanci na prodej. Kdo o tom rozhoduje a jakým způsobem nevím.
Nové druhy kaktusů může dnes popisovat také každý. Přineslo to tisíce nových pochybných popisů od ještě pochybnějších autorů. Už názvy rostlin ukazují na kvalitu autorů. Každý druhý druh se jmenuje po manželce, přítelkyni, po autorovi ap. Prostě hrůza. Tak máme samé horacekii, slabae, kracikii, haldae, fischerii ap.
Myslím, že tyto věci měly zůstat v rukou profesionálů a ne aby se dostaly do rukou široké veřejnosti.
Kamarád kříží rajčata. Za každou zaregistrovanou odrůdu dostane 10000,-kč. Nikdo ale nezkoumá, jestli nová odrůda je alespoň v jednom parametru lepší než ta stará. Tak trochu to vybízí v tomto případě k honbě za penězi než aby vznikalo přehledně něco kvalitního. Nepřijde mi to normální

.