Poupata
Re: Poupata
Pěkná nadílka!
Letos to vypadá, že se Angraecum sesquipedale pochlapí. Mám čtyři květné výhony. Zatím jsem měl nejvíce tři.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak tohle pafíčko je velká potvora ,kvete prvně .Tak snad se dočkám a poupě vykvete . Paphiopedilum armeniacum .
To je rozhodně nádherná kytka. Držím ti palce
-
milankucera9
Pro HAKI. To dá,květu se dočkáte,pokud neuděláte nějakou fatální chybu. A je to veliká potvora. Mám jich několik a přivézt některou ke kvetení je pro mne hodně velký oříšek. Jsem rád,že mi aspoň žijí. Jaký substrát,jaké podmínky u Vás má? Jak dlouho ji máte? Je pěkně narostlá.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Milane. Pafíčko mám od roku 2014 to je hrozný. Je zvláštní skoro neroste ,nesmím ho přelít to je jasný.milankucera9 píše:Pro HAKI.
Substrát colomi,granodiorit, vápenec +kůra topolová. Je v nízké mističce substrátu tam moc není. Zásadní bude teplota alespoň u toho mého .Letním, je venku jak má být mráz jde domů. Poprvé jsem dala pafíčko na dlažbu zimní zahrady tam je tak 10°C a furt skoro nezalévat. Na té dlažbě je docela i tma. Jestli tohle ho nakoplo nevím je to neřád, ale krásnej.
Myslím si, že stimulom bolo tých 10°C (okrem iného, samozrejme). Väčšinu orchideí stimuluje ku kvitnutiu práve chlad (dokonca aj teplomilné). Stačia 2 - 4 týždne. Skúste to zopakovať budúci rok a príp. aj s inými "nekvetmi" ...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jj nekvětycheron píše: Skúste to zopakovať budúci rok a príp. aj s inými "nekvetmi" ...