Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 17. úno 2025 13:10:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
 Phalaenopsis 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Phalaenopsis
Správně je to věc vkusu jak jste napsaly. Někdo ho máme dobrý, někdo slabší(horší):-) Ten hybrid na fotce je hnusnej, degenerovanej. Phalaenopsisových hybridů je dost krásných i mezi novými, prodej zrůd mě ale dost vadí. Já jsem v tomhle trochu extrem a vyžaduju přírodní krásu. Často je i plnokvětost kytek chybou přírody a na první pohled cosi škaredého, ale lidé si to zas až tak neuvědomují...........no co, ono je to v podstatě jedno, stejně si budou lidi dělat co chtěj a thajské farmy budou chrlit x. zrůdiček protože ví, že jim to koupíte:-).

čtv 07. kvě 2009 7:44:41
Profil ICQ

Je to opravdu věc vkusu a s phaleňáky z obchoďáku jsme asi začínali všichni (já teda určitě). Teď už si šetřím penízky na botaniku a nekoupila bych je ani za dvacku. Dřív byl pro mě ale ohromný úspěch, když mi nějaký ten hybrid opětovně vykvetl, takže to nadšení chápu. Tak se Karlosi nerozčiluj, firmy produkující hybridy budou holt vždycky prosperovat. :)

čtv 07. kvě 2009 9:35:44

Mám ráda všechny kytky a i když jsou to zrůdy tak se o ně moc ráda starám,je mi jedno jakým způsobem rýžují šikmoocí,pro mě je důležitý pocit,že se mají u mě dobře i za tu, třeba dvacku.Sem tam nějaký potěší moji dušičku i v tom marketu,tak proč si neudělat radost zrovna tou zrůdou... :P

čtv 07. kvě 2009 10:29:30

JJ, taky obdivuju šílence, co maj skleník plnej botanickejch špeků a ještě k tomu třeba tropický žáby, aby tam chytaly breberky. Ale až nebudu v podnájmu s dvěma mrňousama na krku, budu mít plac a prachy na skleník :roll: , tak mě nikdo neuvidí, furt budu zalezlá u kytek :lol: . Zatím to holt jistí hybridky, jednodušší botanika a občas nějaká ta zrůdička. ;)

čtv 07. kvě 2009 12:36:40
Profil Zobrazit autorovy stránky

Jak někdo může napsat, že je květina hnusná,vždyť stačí se na to tady nekoukat. Snažím se vždy květinu pochválit, protože vím, že dotyčný zní má radost a né někoho urážet. To snad není třeba.

čtv 07. kvě 2009 18:52:09

Marion píše:
Evi,mám k tobě dotaz,psala jsi,že se specializuješ na dendrobka.Mám,několik botanik-agregatum,tortile,nobille a mám problém,nechtějí mě kvést a nebo se vytvoří keiky.

Marion, dendrobka jsou někdy potvůrky. Aby nasadily na květ, potřebují v zimě chladno a většinou téměř sucho nebo i úplné sucho (myslím ty druhy, které uvádíš). Pokud jim tuhle drasticku "dietu" neposkytneš, nechtějí kvést. Mám botanických dendrobek cca 45 kousků, většinou kupuji malé rostliny z finančních důvodů a dospěstovávám do dospělosti sama. Takže u některých musím ještě počkat, některé už mi kvetly a to jsem pak schopná vzít si skoro dovolenou, abych si je užila. :lol: Hodně informací mám od některých pěsitelů a stále hledám v literatuře, stále jsem začátečník a stále se divím. jestli umíš trochu anglicky skoro všechny dendrobia najdeš na www.orchidspecies.com.

čtv 07. kvě 2009 23:20:54
Profil ICQ

Zdravím, konečně jsem se dostala zase na stránky. Musím taky reagovat na diskuzi ohledně phalů "dalmatýnů". Jsou krásný, jsou zvláštní a jsou prostě jiný. A každému, co jeho jest. A Karlos je může ignorovat. Ne? I já mám radost z každý vykvetlý kytky. A i mrzáčka. O to víc pak dostane péče. :D

čtv 07. kvě 2009 23:58:42

Evi,děkuji moc za vyčerpávající odpověď,letos na podzim to bude boj,kdo zkoho.Díky a at se daří

pát 08. kvě 2009 16:56:05
Profil Zobrazit autorovy stránky

Neurážím pěstitelky ale ty kytky. Kdyby byly jen flekaté....ale jsou i deformované.....jde teda vidět, že té flekatosti chtěli dosáhnout za každou cenu.....a něco se nepovedlo, beztak jsou to GMO:-). Polouzavřené květy to je taky případ sám pro sebe. Je to něco jako zvonkovité bramboříky. Je to hnus, ale ještě to tu nebylo a tak s tím oslovíme zákazníky. Zlaté, normální hybridy......
Já mám třeba trs Cattleye který mi zabírá místo. Když vidím tu botaniku a ty krásné hybridy které se opravdu povedly, tak bych ho nejraději hodil na kompost....prostě a jednoduše lepší je pěstovat hezké kytky a ne škaredé.
Kdybych tu kytku tak mohl někomu darovat......
EvaJ: 45 kusů to už je slušné:-)

pon 11. kvě 2009 15:22:57
Profil ICQ

Tak až budeš házet tu catleju na kompost,já se hlásím:Kde že se ten kompost nachází? :lol: :lol: :lol: :lol:

pon 11. kvě 2009 16:42:07
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další