Autor |
Zpráva |
wiolan
|
Re: Sbírka orchidejí Mendelu
to zahradník: Naopak, já si myslím, že to asi ani nestojí za to, zakládat vlákno o BZ Liberec. Ale moc mě to mrzí to Teta: Miládko tu Fatu ti závidím, já to letos zřejmě nestihnu. Mám naplánovanou Prahu na přelomu března a dubna, do programu se mi vejde i Fata tak snad jim tam ještě něco pokvete. Zak se kochej i za mě, foť a hlavně se těmi fotkami už taky jednou pochlub to Olaw: Jardo díky za vysvětlení. Musím říct, že teď už strategii BZ v Liberci chápu ještě míň
_________________ Přeji hezký den, Věra
www.orchideje.freepage.cz
Naposledy upravil wiolan dne stř 06. bře 2013 9:27:02, celkově upraveno 1
|
úte 05. bře 2013 22:09:06 |
|
|
zahradnik
Registrován: ned 06. led 2013 17:08:34 Příspěvky: 532 Bydliště: Blížkovice 335
|
Já věděl, že to neprojde. Já to jen navrhoval
|
úte 05. bře 2013 22:11:11 |
|
|
radzak
|
zahradnik píše: Mám za to, že národní sbírka orchidejí je v Arboretu MZLU, kde ji založili Docent Dušek / mimochodem super chlap, znal jsem ho osobně / a Ing. Křístek. Nebo se pletu ? No sakra, to ví snad každý český orchidejář
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
úte 05. bře 2013 22:16:40 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
když jsme byly s Kyrou v Liberci a lezly porůznu, abychom vůbec něco vyfotily přes to sklo, objevil se tam takový starší pán s klíči a pozoroval nás, co to tam děláme za cviky. A cinkal klíčema (což je zvuk, který nesnáším ) Tak mu drze povídám: jé vy jste nám přišel ty vitríny odemknout abychom si to mohly vyfotit ? A on byl tak hodný, že nám je skutečně odemkl. Ale je fakt, že to nebyly žádné špeky a celkově jich bylo dost málo. Říkal, že to mění podle toho, co kvete. A u tilandsií bylo navíc sklo dost špinavé, takže fotit nemělo vůbec cenu a vlastně to nevylo ani moc vidět... je pravda, že já na Arboretum nedám dopustit, je to nádhera a mám to tam moc ráda.
|
úte 05. bře 2013 22:17:15 |
|
|
zahradnik
Registrován: ned 06. led 2013 17:08:34 Příspěvky: 532 Bydliště: Blížkovice 335
|
radzak píše: zahradnik píše: Mám za to, že národní sbírka orchidejí je v Arboretu MZLU, kde ji založili Docent Dušek / mimochodem super chlap, znal jsem ho osobně / a Ing. Křístek. Nebo se pletu ? No sakra, to ví snad každý český orchidejář No dneska jeden neví co na koho svedou
|
úte 05. bře 2013 22:23:25 |
|
|
olaw
Moderátor
|
Pokud chcete pokecat a opravdu si užít orchidejí, navštivte teplickou botanku s doprovodem pana Haagera.
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
úte 05. bře 2013 22:25:48 |
|
|
wiolan
|
EvaJ píše: když jsme byly s Kyrou v Liberci a lezly porůznu, abychom vůbec něco vyfotily přes to sklo, objevil se tam takový starší pán s klíči a pozoroval nás, co to tam děláme za cviky. A cinkal klíčema (což je zvuk, který nesnáším ) Tak mu drze povídám: jé vy jste nám přišel ty vitríny odemknout abychom si to mohly vyfotit ? A on byl tak hodný, že nám je skutečně odemkl. Ale je fakt, že to nebyly žádné špeky a celkově jich bylo dost málo. Říkal, že to mění podle toho, co kvete. A u tilandsií bylo navíc sklo dost špinavé, takže fotit nemělo vůbec cenu a vlastně to nevylo ani moc vidět... je pravda, že já na Arboretum nedám dopustit, je to nádhera a mám to tam moc ráda. Evo to byl údržbář zahrady. Je to důchodce, je moc hodný. Už mi vitríny otevřel několikrát, pokud neměl za zadkem pana ředitele. A pokud ano, dělal, že vyměňuje žárovky
_________________ Přeji hezký den, Věra
www.orchideje.freepage.cz
|
úte 05. bře 2013 22:26:48 |
|
|
marťan
|
to olaw-já bych jel hned,přidá se někdo...!?:)Jenom by to musel někdo domluvit,já ho neznám... to wiolan-když jsem četl Studničkovou knihu o tom,jaký tam jsou unikáty ( např.Angraecum elefantium považuje za jednu z nejvzácnějších orchidejí světa),a já je kupoval od Lukse za pár korun,chápal jsem,že se od napsání knihy (1997)leccos změnilo. Ale jeho ocenění předchozího vedení botanické zahrady (nazývá je "hrobaři")-to mně hnedka začala blikat červená kontrolka.A jak to tak tady čtu-asi právem...
_________________ www.orchids.webnode.cz
Naposledy upravil marťan dne stř 06. bře 2013 7:47:24, celkově upraveno 1
|
úte 05. bře 2013 22:27:14 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
olaw píše: Pokud chcete pokecat a opravdu si užít orchidejí, navštivte teplickou botanku s doprovodem pana Haagera. No to by asi bylo super, ale obávám se, že nedosažitelné.....
|
úte 05. bře 2013 23:02:34 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
wiolan píše: to zahradník: Naopak, já si myslím, že to asi ani nestojí za to, zakládat vlákno o BZ Liberec. Ale moc mě to mrzí to Teta: Miládko tu Fatu ti závidím, já to letos zřejmě nestihnu. Mám naplánovanou Prahu na přelomu března a dubna, do programu se mi vejde i Fatam tak snad jim tam ještě něco pokvete. Zak se kochej i za mě, foť a hlavně se těmi fotkami už taky jednou pochlub To je škoda, že nemůžeš....vše se ale stihnout nedá.... fotit budu, snad i dám foto...
|
úte 05. bře 2013 23:03:51 |
|
|