Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 14:23:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 45  Další
 fotovlákno 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: fotovlákno
To Mila.J:
Já jsem samozřejmě pochopil, jak jsi to asi myslel, protože teorii fotografování s bleskem znám. Vtip je ovšem v tom, že na fóru radíš lidem, kteří to neznají, a tudíž to nepochopí nebo to pochopí špatně. A začnou dumat, jak že nastavit tu sílu záblesku. A objeví čudlík označený ikonkou blesku. A tak nastaví kompenzaci zábleskové expozice na maximum a vše ostatní nechají na automatice. A místo fotek s krásným černým pozadím dostanou fotky s pozadím korektně exponovaným, zatímco kytičky budou přepálené.
Kromě toho, přesnou intenzitu záblesku skutečně neznáš. To, co píšeš o dorovnání expozice, je teoreticky pravda. Jenže jak pravil klasik, šedá je každá teorie a zelený je strom života. Automatika ve foťáku se zmýlí docela snadno. Když budeš za stejných světelných podmínek a se stejným nastavením fotit dvě rostliny, jednu s tmavě zelenými listy a velkými sytě fialovými květy a druhou s jasně zelenýni listy a velkými bílými květy, blesk Ti nejspíš zableskne pokaždé jinak. Výsledek bude pravděpodobně ten, že fotka první květiny bude lehce přeexponovaná a fotka druhé silně podexponovaná.
Měj se.
Lukáš Křesina

úte 04. zář 2012 10:03:45

Lukáši, nepochybuji, že víš, také dokážeš lépe vše podat než já.
To byla jen drobnost.
Jistě, že jde o celkové nastavení, musí se znát, mít zkušenosti. Ale Tvou skepsi ohledně nepřesnosti záblesku zcela nesdílím. Ano, dřív s kompaktem to bývala katastrofa. O přesnosti jednotlivých záblesků nemohla být řeč. Se zrcadlovkou - Nikon D3100 si nemohu na tohle vůbec stěžovat. Foťák pracuje o mnoho přesněji, než můžu osobně vůbec vyhodnotit.Tohle je pro tento typ, přesto že je to levná verze jeho velkou předností. Všiml jsem si že i dražší stroje tohle opravdu moc nezvládají. Je to kvalitativní vlastnost každého foťáku. Tohle ale mohu používat velmi dobře.

úte 04. zář 2012 18:03:43
Profil Zobrazit autorovy stránky

Ahoj fotíci a fotičky,
jelikož se opakují dotazy na fotostany,tak se můžete podívat na www.phototools.cz , tam mají stan 110 x 110 cm za 1390,-Kč,myslím,že je to dobrá volba a na drtivou většinu kytek (i menších členů rodiny) to stačí... :mrgreen:

stř 05. zář 2012 5:10:18

Marťan, fotostan se mi moc líbí, ale můžeš vysvětlit úplným laikům jako jsem já, jak to vlastně funguje ? Potřebuji ještě nějaká světla ? Případně kam stan umístit (např. před okno, proti oknu ...) pokud to má tedy nějaký vliv. Prostě jako když dáš dítěti prvně do ruky foťák. ;) DĚKUJI

stř 05. zář 2012 10:29:28
Profil ICQ

Evo,na straně 11 tohoto vlákna je návod i s fotkama-koukni na to... 8-)

stř 05. zář 2012 12:49:49

marťan píše:
Evo,na straně 11 tohoto vlákna je návod i s fotkama-koukni na to... 8-)

jj, díky, mrknu.

stř 05. zář 2012 15:15:04
Profil ICQ

Objevil jsem výborný článek, jak pracovat se světlem v amatérských domácích podmínkách. Určitě to lze využít i při fotografování orchidejí.

http://www.paladix.cz/clanky/ilustracni ... barev.html

Lukáš Křesina

pon 24. zář 2012 14:40:33

Na svých stránkách jsem založil album ORCHIDEJE.Jsou tam převážně fotky,které se tady už objevily.
Pochopitelně jsou volně k dispozici,ale rozlišení je jenom cca 100 kB.Pokud by měl někdo zájem o některou fotku ve větším rozlišení,napište mi na SZ.
Jestli tam objevíte nějakou chybu,budu Vám vděčný za upozornění... :roll: :P
marťan

sob 06. říj 2012 5:57:32

HAKI:"Moje srdce orchideáře mě furt říká že tyhle různý fotky s jakýmkoliv(falešným) pozadím a ještě jen květu –se mě nelíbí a jsou k ničemu-pardon.Já nevím jaký na to máte ostatní názor.Já chci prostě čitatelný fotky(beru i hadici na dlažbě ve skleníku)-kde můžu vidět celou rostlinu jak vypadá-trošku kde žije,uvidím substrát i jestli je navázaná a jak atd….Na fotkách se dají vyčíst různý věci někdy i o pěstiteli . V tomto mám odlišný názor od fotografů.Květ je momentální stav potěší-pravda ale důležitější je jestli se kytce daří jak vypadá celkově .Z té fotky se můžu poučit nebo opak..............může to být výstrahou"

Tak trochu se tady sčítají jablka a hrušky.
Produktová fotografie má svoje pravidla.Nevím HAKI,jak by se ti líbil katalog nových účesů,kde by se na pozadí modelů válely po podlaze vlasy a chlupy všeho druhu,na stole pak nástroje,obaly od barev,spreje,gely.Asi by sis myslela,že fotografovi přeskočilo... :mrgreen:
Na druhé straně pak jsou momentky,kde je moment a jeho podání na fotografii rozhodující.

Když jsem Schwerterovi poslal fotky jeho P.spicerianum (předtím P.helenae),byl nadšený a požádal mne,aby ty fotky mohl publikovat na svých stránkách.
Asi by to neudělal,kdybych zároveň se střevičníky vyfotil půlku našeho obyváku nebo hadici na podlaze... :roll: :P

stř 10. říj 2012 14:10:28

marťan píše:
Produktová fotografie má svoje pravidla.

Ou ou –jen jedno – myslím, že na forum nefotíme pro pohled na „Produktovou fotografii“.Já tedy ne.Protože je to trošku přikrášlené .Jinak ti samozřejmě přeji úspěch ve fotografování.Nemá to cenu víc rozmatlávat.To je vše.
marťan píše:
chlupy

No dovol :mrgreen: -tohle ve studiu nemáme.To je vše.

stř 10. říj 2012 14:33:57
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 45  Další