Re: Miltoniopsis a ty další...
Jsou nádherné obě, škoda té žluté, taky by se mi líbila
.
Já takhle přišla o bílou, byla hin už z krámu, ani nedokvetla všechna poupata. Po zkušenostech z obchodu u těchto rostlin s tenkými kořínky si říkám, že nejjednodušší asi bude oželet aktuální kvetení a kytku ihned vyndat, zkontrolovat kořeny a případné problémy včas řešit.
Osobně mám právě s tou bílou neblahou zkušenost v tom, že nerozkvétala další poupata a dokonce začly vadnout stonky. Substrát byl proschlý, zalévala jsem jen postřikovačem a furt nic a pak jsem zjistila, že v průhledném 12cm květináči plném kůry je uvnitř schovaný další (!!) květináč o průměru asi 5cm, ve kterém jsou napěchované kořeny v jakémsi mechu, ovšem nacucané to bylo jak houba, neprodyštné a v suché kůře neskutečně zakamuflované. Než jsem na to přišla, bylo zle
Já teď taky zachraňuju, pro změnu jsem si ulila fialový Miltoniopsis, jak přišly velké mrazy a ochladilo se, neodhadla jsem proschnutí substrátu, ale snad není vše ztraceno.
Tak přeji úspěšnou záchranu růžové a štěstí s další žlutou
.
Jestli jsou na výstavě tak mě to mrzí, bohužel tam nejedu (nebo možná naštěstí?
).
nina píše:
posílám miltonky-růžová(právě ji zachraňuju) a žlutá, bohužel zahynula. Moc krásně voněly.
Příloha:
kytky a večírek DM 001.jpg