Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 0:02:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 277 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Další
 papuček 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: papuček
Moc pěkný. :P

čtv 13. kvě 2010 8:14:31

Gratuluji vsem ke strevicum, Evi-to je teda strevicovani,uzasne-kde je mas, vypadalo to jako v obyvaku? Ja mam taky 2 ruzovove,1 Maudie a 2 velkokvete odkvetle hybridy-jestli nekdy vykvetou,tak by taky mely byt velke-mam je od lonska,ale zlobi me.Pokvete mi zase ten ruzovy.Je zajimave,ze koupeny odkvetly je lepsi rostlina,nez koupeny novy za 300Kc.Ale jsou oba stejne-coz me nastvalo,pac jsme chtela jinou barvu.Chtela bych se jeste zeptat.U toho hybridu P.Maudie bylajen jmenovka P.Green stripe II.-je z lonska z Hornbachu.Byly tam 2 ruzne rosliny.Jedno asi to Maudie a druhy asi ten P.Green Stripe-ja se v tom ale tak nevyznam a jmenovky muzou klamat.Tak Paphio,Pavle ost.?Ten druhy mel pysk vic do zluta a listy tmavsi.Zatim jen rostou u obou ruzice,tak budu cekat.mel by to byt ten velky vinovy s barevnymi teckami-kdyz ho nekde vidim,tak jsem z nej vzdycky hin.Pridavam foto.Ty tri ruzove strevice s listkem vic dozelena jsou koupene nove loni a ty dva je moje kveteni na Sylvestra.

Přílohy:
P.Maudie a P.Green Stripe.jpg
P.Maudie a P.Green Stripe.jpg [ 93.31 KiB | Zobrazeno 2899 krát ]
strevice listy.gif
strevice listy.gif [ 144.28 KiB | Zobrazeno 2906 krát ]
strevicek ruzovy.gif
strevicek ruzovy.gif [ 188.77 KiB | Zobrazeno 2894 krát ]
ruzovy strevic.gif
ruzovy strevic.gif [ 166.35 KiB | Zobrazeno 2909 krát ]
čtv 13. kvě 2010 10:02:10
Profil Zobrazit autorovy stránky

Zkus se podívat na tyto stránky, http://haki.hu.cz/local/preview/pages/contact-me.htm. Dá se tam vyčíst spousta důležitých informací.

čtv 13. kvě 2010 10:22:46

Diky Veru za tip,uz jsem se tam pred casem divala,jsou to vymakane stranky a slintala jsem nad temi strevici a zimni zahradou.Stejne me ale nejvic berou Vandy a katleje.

Přílohy:
strevice nove rostliny.jpg
strevice nove rostliny.jpg [ 135.33 KiB | Zobrazeno 2927 krát ]
strevic velkokvet.koupen odkvetly.jpg
strevic velkokvet.koupen odkvetly.jpg [ 112.38 KiB | Zobrazeno 2915 krát ]
čtv 13. kvě 2010 11:35:06
Profil Zobrazit autorovy stránky

Tak ten růžový je moc pěkný. Maudik je taky hezký. Nedávno mi odkvetl.

Danicka píše:
Gratuluji vsem ke strevicum, Evi-to je teda strevicovani,uzasne-kde je mas, vypadalo to jako v obyvaku? Ja mam taky 2 ruzovove,1 Maudie a 2 velkokvete odkvetle hybridy-jestli nekdy vykvetou,tak by taky mely byt velke-mam je od lonska,ale zlobi me.Pokvete mi zase ten ruzovy.Je zajimave,ze koupeny odkvetly je lepsi rostlina,nez koupeny novy za 300Kc.Ale jsou oba stejne-coz me nastvalo,pac jsme chtela jinou barvu.Chtela bych se jeste zeptat.U toho hybridu P.Maudie bylajen jmenovka P.Green stripe II.-je z lonska z Hornbachu.Byly tam 2 ruzne rosliny.Jedno asi to Maudie a druhy asi ten P.Green Stripe-ja se v tom ale tak nevyznam a jmenovky muzou klamat.Tak Paphio,Pavle ost.?Ten druhy mel pysk vic do zluta a listy tmavsi.Zatim jen rostou u obou ruzice,tak budu cekat.mel by to byt ten velky vinovy s barevnymi teckami-kdyz ho nekde vidim,tak jsem z nej vzdycky hin.Pridavam foto.Ty tri ruzove strevice s listkem vic dozelena jsou koupene nove loni a ty dva je moje kveteni na Sylvestra.

ned 16. kvě 2010 21:32:09

Danicka, mám je všechny v obýváku, přes léto jsou temperované od srpna venku pro indukci květů.

pon 17. kvě 2010 21:09:30
Profil ICQ

Tak se, Evo, ptám. Kde ty pantoflíky máš venku. Jak se sluníčkem, mokrem atd. A kdy je přesně a na jak dlouho dáváš ven. To by mě nenapadlo. A rozlišuješ teplo... a chladno... a td? Díky

EvaJ píše:
Danicka, mám je všechny v obýváku, přes léto jsou temperované od srpna venku pro indukci květů.

stř 19. kvě 2010 16:00:12

Nejsem sice Eva, ale můžu napsat moje pěstování. Mám tři chladnomilné. Hodně chladnomilné. Teď v těchto velkých chladnech je dávám ven jen na noc, ve dne domů (důležitý je noční pokles teploty). Až by měly přijít letní vedra, pojedou k rodičům na zahradu pod ořech, aby byly pěkně na vzduchu. Konec srpna mám v plánu přivézt je zpátky a nechat na balkoně.
Balkon je jižně orientovaný, nad námi je další balkon. Kytky jsou tedy chráněné před poledním slunkem. Papučky zatím dávám na okno, takže jsou v závětří a určitě jim zima není. Zatím všechny zdárně přirůstají.
Jinak tohle není z mojí hlavy, ale bylo mi to doporučeno. Protože tento způsob praktikuju prvním rokem, jsem sama zvědavá na výsledky.

stř 19. kvě 2010 17:23:30

já mám některé rady od HAKI (doporučuji její stránky) a některé od virense a dalších. U hybridů, u kterých nevím, jestli jsou temperované nebo teplé, to provádím systémem pokus - omyl. první rok jsou doma - jako teplé, a když nevykvetou, jdou další rok ven. Vždycky do stínu, pouze ranní slunko tak do 10 hod a chráněné proti dešti. Někde tady z loňska bude můj "letní byt pro orchidky".
Takže ty, o kterých vím, nebo si myslím, že jsou temperované, dávám na přelomu července a srpna ven (stín, dobrý přístup vzduchu, ochrana proti dešti), omezím hodně zálivku a nechám je tam podle počasí tak 6-8 týdnů.

stř 19. kvě 2010 21:38:09
Profil ICQ

díky, vyzkouším to a třeba pokvetou všechny.

čtv 20. kvě 2010 12:17:24
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 277 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Další