Autor |
Zpráva |
Zdenka
|
 Re: kalendář 2013
Tenhle způsob používá Orchid Board - členové pošlou fotky a pak se hlasuje, které fotky dostanou nejvíc hlasů, jdou do kalendáře. Jenže tisk je sponzorován, je to trošku jiné v tomto ohledu.
|
sob 27. říj 2012 21:18:45 |
|
 |
marťan
|
Zjistím,jaké by byly náklady na profi tisk- a pak můžeme rozjet anketu... První kalendář asi udělám z botanických asijských střevičníků (doufám),a tam zase až tak na výběr nebude... Pokud se to nepodaří,zkusím jiný výběr.Eva má asi pravdu,jestli to má být autorský soubor,vyberu to já.Nechci to zbytečně komplikovat anketou o padesáti fotkách,přece jen nikdo z nás asi nemá času nazbyt-a dobře udělaná fotka čas prostě zabere... 
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
sob 27. říj 2012 21:23:36 |
|
 |
marťan
|
|
sob 27. říj 2012 21:25:01 |
|
 |
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3362 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
přiznávám, že anketa o 50 možnostech by asi byla oříšek  a to v mnoha ohledech Hezký den Pavel
|
sob 27. říj 2012 21:51:13 |
|
 |
bersekr
Registrován: stř 02. kvě 2012 7:26:43 Příspěvky: 222 Bydliště: Manchester, Lancashire
|
EvaJ píše: bersekr píše: Mozno by sa mohla vlozit aj aketova otazka, kde by bolo , dajme tomu 40-50 fotiek, kazdy by mohol zahlasovatza 12 naj a podla hlasovania by boli vybrane fotky do kalendara výběr bych každopádně nechala právě na autorovi ... navíc pochybuji, že by se třeba padesát lidí shodlo na stejném výběru - co člověk - to jiný vkus... no ved anketa sa neako automaticky vyhodnoti a ostane neaky rebricek najoblubenejsich, fotiek s najviac hlasmi a podla toho by sa to robilo. Samozrejme je potom aj ta moznost, ze autor rozhodne, ake fotky budu. Potom ale si myslim, ze by mal byt kalendar a p[otom otazka, ci o neho mam zaujem. Moj pocit. Nechcel by som napriklad teraz povedat ano, mam zaujem a potom sa mi to nebude pacit a budem za blbca ze som to chcel a teraz nechcem. Samozrejme to popisujem v teoretickej rovine, nikdy som ziadny kalendar nemal a zatial z ciech velmi neobjednavam.
_________________ Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
|
sob 27. říj 2012 22:08:33 |
|
 |
radzak
|
marťan píše: Pokud k tomu někdo něco máte,ven s tím...  Asi bych dal i jiné orchideje, aby to nebylo tak jednotvárné. Pokud by vyšel i v dalším roce, tak ho můžu nabízet na výstavě v Homolích.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
sob 27. říj 2012 22:13:08 |
|
 |
marťan
|
Radku-asi to tak pro letošek dopadne,je třeba to brzy uzavřít a paphiopedila jsou loudalové... to berseker-všechno je to o tom,jak se bude kalendář distribuovat.Ale pokud to bude pro pár zájemců na inkoustové tiskárně,tak náklady sotva pokryjí materiál (13 fotopapírů A4 ve slušné kvalitě,barvy,vazba).Ty hodiny práce zaplacené nejsou,o fotkách a práce kolem nich už vůbec nemluvím.Takže o nějakém výdělku nemůže být řeč a chystat 50 fotek k tisku pro anketu by byla další práce a náklady navíc (každá fotka musí být ve finální úpravě a vytištěná zkusmo na papír,protože to je diametrální rozdíl od fotky na monitoru...  ) Ještě zkusím možnost firemního sponzoringu-znamenalo by to naše logo na podlepu viditelné každý měsíc na kalendáři dole,cena by pak byla samozřejmě podstatně nižší,ale ne každý má rád reklamy-já jsem na ně např. vysloveně alergický... Samozřejmě bych vám sem dal náhled celého kalendáře,ale výběr-pro letošní rok- nechám na svém uvážení... Váš zájem zatím beru jako naprosto nezávazný pro vás-i pro mne... 
|
ned 28. říj 2012 6:58:54 |
|
 |
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
U nás se dá v jednom grafickém studiu vytisknout A3+ velikost za 300,- . A4 je docela malá....škoda, když jsou tak pěkné fotky... tisk je super, také jsem si tam kalendář dělala... Letos nevím, zda stihnu....ještě jsem nekontrolovala stav fotek - spíše tedy počet.... 
|
ned 28. říj 2012 7:54:48 |
|
 |
marťan
|
Teta-určitě by to bylo lepší ve velkým formátu,a jestli jsou ceny u vás takové,tady by měly být podobné.Tisknout to inkoustem je ta nejhorší cenová varianta pro větší množství... Udělám náhledy,dám je sem,a zjistím cenu profi tisku... 
|
ned 28. říj 2012 8:36:50 |
|
 |
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
marťan píše: Teta-určitě by to bylo lepší ve velkým formátu,a jestli jsou ceny u vás takové,tady by měly být podobné.Tisknout to inkoustem je ta nejhorší cenová varianta pro větší množství... Udělám náhledy,dám je sem,a zjistím cenu profi tisku...  Tak to bude super! Já vidím jako nejhorší položku poštovné a balné... 
|
ned 28. říj 2012 8:46:44 |
|
|