Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 18:10:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Rovral Aquaflo vyr.22.03.11 
Autor Zpráva

Příspěvek Rovral Aquaflo vyr.22.03.11
Třeba to už není horká novinka Při náhodné čumendě v Hornbachu jsem si koupila fungicid pod novým názvem Rovral Aquaflo vyr.22.03.11- učinné látky Iprodione 500g/l(další podrobnější složení vypsáno v návodu) oproti starému Rovlar Flo( Iprodione255g/l)-takže to posílili.

Přílohy:
R.jpg
R.jpg [ 71.09 KiB | Zobrazeno 7867 krát ]
úte 19. dub 2011 11:47:45
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Rovral Aquaflo vyr.22.03.11
HAKI, prosím Tě, k čemu to je dobrý, nač to používáš?

úte 19. dub 2011 21:19:02

Dám ti odkaz ,hodně se už tady o tom mluvilo ;) http://forum.orchidej.net/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=rovral&ch=-1&start=10

stř 20. dub 2011 7:11:48

Podle mého, snad menšinového názoru je nejlepší prevence- velmi opatrné hnojení dusíkem, šetrné zalévání, odřezávání napadených částí a hlavně vyřazování citlivých rostlin z kultury. Milovníkům chemie přeji dobrá játra a zvýšenou odolnost k rakovině.

stř 20. dub 2011 16:08:48

O protipreventivní ochraně ve skleníku tu bylo řečeno už strašně moc. Jedno je jistý.Na konci každého konání je člověk občas sám a musí se nějak rozhodnout. To je i v tomto případě.

čtv 21. dub 2011 6:50:00

Paphio píše:
Podle mého, snad menšinového názoru je nejlepší prevence- velmi opatrné hnojení dusíkem, šetrné zalévání, odřezávání napadených částí a hlavně vyřazování citlivých rostlin z kultury. Milovníkům chemie přeji dobrá játra a zvýšenou odolnost k rakovině.

Tak teď jsem se opravdu zasmál. Pokud vím, tak kytky nejím a stříkané prostory větrám navíc existují protichemické masky. Jen tak k úvodu bych se chtěl zeptat, co jíte? Co dýcháte? Pokud vím jste z města, takže musíte vše kupovat a tudíž jste na tom daleko hůř, než ti, kteří si postříkají kytky ale pěstují si vlastní věci i když i to už není tak čisté ale stále více, než to kupované masem počínaje. A vzduch ve městě? Nemá ani cenu řešit.

čtv 21. dub 2011 8:11:43
Administrátor

Paphio a Míro, rád bych předešel vaší případné následné ostré disputaci na toto téma ;) Osobně se domnívám, že pravdu máte oba :!: Pro ty, co vás a vaše kultury neznají, je však třeba kromě řečeného A, také říci B. Paphio pěstuje svoje rostliny v bytě a proto je zcela pochopitelné, že postřiky nepoužívá. Předpoklad zvýšených zdravotních rizit tu v takovémto případě nepochybně bude. Naproti tomu Míra má dobře větratelný skleník, kde jsou postřiky nejen možné, ale často též nutné (samozřejmě za použití odchanných pomůcek a podmínek doporučených výrobcem). Vaše příspěvky proto podle mého názoru nejdou proti sobě, ale vzájemně se doplňují ;)
Hezký den
Pavel

čtv 21. dub 2011 8:40:56

Omlouvám se pokud to tak vyznělo ale vůbec nejde o nějaké napadení nýbrž o konstatování toho, že člověk aniž by sám chemii použil tak z okolí dostává neskutečné dávky. Jen tak pro zajímavost byl u nás človíček, který si dal na rozbor salát ze zahrádky, kde nepoužíval chemii vůbec ale zaléval vodou ze studně. V dusičnanech překročil povolené množství 300x. Kolik tedy musí mít kupovaná zelenina nejen chemicky hnojená ale i chráněná. Samozřejmě záleží na prostředí, jen mně rozesmála ta játra a rakovina. Ono postát 5 minut na rušné křižovatce ve městě také stojí za to. Olovo, kysličník uhelnatý, aromatické uhlovodíky a rakovinotvorné látky jak na běžícím pásu a v dost velkých dávkách. Opravdu nemyšleno špatně jenom tak, že není chráněn nikdo z nás ať dělá co dělá, bohužel.

čtv 21. dub 2011 9:01:57

Mnohdy záleží i na poctivosti pěstitele.Jsem z lokality Kuklen. Řeknu hezký příklad jak se to dělávalo -no i dělá. V Pardubiské ulici jsou u silnice domy , ale vzadu jsou rozlehlé zahrady.Dřív se tam pěstovala hojně zelenina ,která se dávala do výkupu. Jako holka jsem se furt divila čím to ta sousedka pořád sype ty záhony.A hlavně proč ne všechny. Táta který tam měl hned vedle pronajatý kousek zahrady mě vysvětlil- to víš to co sype je ledek a to příjde do výkupu.To co nesype je pro jejich potřebu. Hm aha ....tak takhle se to dělá.Touto vzpomínkou nechci být šťoural.Ale větu sousedky,kterou křičela na jedno ze svých dítek - "to si neber!!!to je do výkupu" slyším v podvědomí ještě dnes.Tak a konec zvonec. ;)

pát 22. dub 2011 10:35:54

Přesně tak to dělali okurkáři v Ředicích. Na rozbor dávali ze svého ale na trh vezli skoro černé okurky od dusíku. Problém je ale v tom, že takhle to dělali i JZD a tak jsou kontaminované spodní vody, takže prostě i zálivkou si vlastně hnojíte. A jeden takový úsměvný příklad. Měl jsem na starosti v bývalém ČSAD bezpečnost a k tomu vždy přifařili to ostatní, jako byly rozbory vod z děšťovek a z lapolů. Dlouho nepršelo a inspekce si měla přijet pro vzorky. Nabral jsem je doma ze zálivkového sudu. Podotýkám, že nikde v okolí nemám fabriku a hlavně ne silnici. Jaký byl můj údiv, když přišly výsledky a měli jsme v dešťovce ropné látky. Ten sud co jsem doma měl byl na dešťovku používán dlouhodobě, byl z pozinku a byl z druhé světové války. Otec ho tehdy našel, když ho Němci vyhodili z auta. Takže to prostě znamená, že není úniku. Jde jen o to, jaké má kdo tělesné dispozice a také co se skrývá v jeho DNA.

pát 22. dub 2011 11:39:30
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další