"Proti bio firmám nemám nic a uznávám je stejne jako bio materiály používané v zahradnictví, sám to nedělám jinak" ...versus... "Pokrok nezastavíte a o bio víme své."
to garnet-Vaše vlastní slova,možná jsem je pochopil jinak,než jste mínil...
Smysl mého příspěvku byl ten,že "komplexní" hnojiva nemohou nikdy nahradit hnojiva přírodní-tedy BIO.A že na své louky a pole vozíme hnůj,né metráky chemie.Proč bych tedy na svoje orchideje,kde je spotřeba živin relativně malá,musel používat syntetická hnojiva?Myslím,že jsem se vyjádřil jasně.
Stejně,jako umělé mateřské mléko nikdy nenahradí to skutečné,i kdyby bylo "sebekomplexnější"
Slovo "komplexní" (celkový) bych zakázal jako klamavou reklamu.
Dneska si koupím "komplexní" hnojivo,zítra bude na trhu jiné,ještě" komplexnější",místo plexů v něm budou bioplexy,protože plexy se blbě vstřebávají,kdežto bioplexy jsou to pravé ořechové.A pozítří tam budou quadriplexy,atd atd.Nechápu,jak tomu někdo může věřit,a ještě to plamenně obhajovat.
Já např. s "komplexními" výživami zvířat pracuji ve své veterinární praxi už třicet let,takže vím,jaké dobroty obsahují a jak to s tou "komplexností" je...
Minulý týden mi jedna chovatelka vykládala,jak darovalala sousedovi vyřazenou ovečku.Moc jsem to nechápal-má doma dva kavkazáky veliký jako skříňe,tak proč jim ji nenachystala k večeři...!?
A ona mi odpověděla,že jí zkušený chovatel psů poradil,že má krmit výhradně komplexními krmivy.Kupuje ty nejlepší-deset kilo za sedmnáct stovek,a jsou fakt super,je na nich napsaný že obsahují "lamb" (skopové maso)...
Sbohem zdravý rozume...