Autor |
Zpráva |
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Re: Prosím o radu-opět listy
Kajmii to není histerie. Stačí počkat co z toho bude..... zima ukáže. Třeba se jen kytce něco nelíbilo.
|
čtv 02. srp 2012 20:24:25 |
|
|
evulka
Registrován: pon 28. bře 2011 19:21:35 Příspěvky: 2258 Bydliště: PODĚBRADSKO
|
Nevíte někdo prosím , co má tato Cambrie s listy? Má to jen na nově vyrostlých , listy jsou jakoby pruhované, nevím jestli jí něco chybí ,nebo přebývá
|
čtv 13. zář 2012 19:17:29 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Vypadá to jako virus.
|
pát 14. zář 2012 1:11:34 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Taky si myslím.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pát 14. zář 2012 5:33:58 |
|
|
evulka
Registrován: pon 28. bře 2011 19:21:35 Příspěvky: 2258 Bydliště: PODĚBRADSKO
|
A to znamená zničit?
|
pát 14. zář 2012 7:33:14 |
|
|
radzak
|
evulka píše: A to znamená zničit? Rozhodně bych si takovouhle rostlinu ve sbírce nenechal.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pát 14. zář 2012 9:46:49 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
Tohle mi taky virozní připadá, to bych zničila . Já mám trochu jiný čáry a za nic na světě mi nejdou vyfotit. Tyhle jsou takový chaotický, moje jsou spíš rovnoběžný. Jen na dvou novejch listech. Je nějaká reálná pravděpodobnost, že by to mohlo být něco jinýho? Třeba nějaká vada ještě z doby, kdy byly listy svinutý nebo já nevim . Nechce se mi rostlinu vyhazovat, ale izolaci si dovolit nemůžu, tak pořád zvažuju. Zdá se, že rozsah poškození je pořád stejnej. Co myslíte?
Přílohy:
P1040404.JPG [ 26.21 KiB | Zobrazeno 3695 krát ]
|
pát 14. zář 2012 10:37:18 |
|
|
radzak
|
kajmii píše: Tohle mi taky virozní připadá, to bych zničila . Já mám trochu jiný čáry a za nic na světě mi nejdou vyfotit. Tyhle jsou takový chaotický, moje jsou spíš rovnoběžný. Jen na dvou novejch listech. Je nějaká reálná pravděpodobnost, že by to mohlo být něco jinýho? Třeba nějaká vada ještě z doby, kdy byly listy svinutý nebo já nevim . Nechce se mi rostlinu vyhazovat, ale izolaci si dovolit nemůžu, tak pořád zvažuju. Zdá se, že rozsah poškození je pořád stejnej. Co myslíte? Nevypadá to pěkně, asi bych to neriskoval .
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pát 14. zář 2012 13:24:19 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
radzak píše: kajmii píše: Tohle mi taky virozní připadá, to bych zničila . Já mám trochu jiný čáry a za nic na světě mi nejdou vyfotit. Tyhle jsou takový chaotický, moje jsou spíš rovnoběžný. Jen na dvou novejch listech. Je nějaká reálná pravděpodobnost, že by to mohlo být něco jinýho? Třeba nějaká vada ještě z doby, kdy byly listy svinutý nebo já nevim . Nechce se mi rostlinu vyhazovat, ale izolaci si dovolit nemůžu, tak pořád zvažuju. Zdá se, že rozsah poškození je pořád stejnej. Co myslíte? Nevypadá to pěkně, asi bych to neriskoval . Dík, já asi počkám, jestli se to bude zvětšovat, přeci jen to vypadá jinak než obvyklá viroza, ale kdoví . Já už se z těch fleků asi pominu . Začíná to bejt sakra prodělečnej koníček, tuhle kytku nemám ani půl roku
|
pát 14. zář 2012 13:43:09 |
|
|
radzak
|
kajmii píše: radzak píše: kajmii píše: Tohle mi taky virozní připadá, to bych zničila . Já mám trochu jiný čáry a za nic na světě mi nejdou vyfotit. Tyhle jsou takový chaotický, moje jsou spíš rovnoběžný. Jen na dvou novejch listech. Je nějaká reálná pravděpodobnost, že by to mohlo být něco jinýho? Třeba nějaká vada ještě z doby, kdy byly listy svinutý nebo já nevim . Nechce se mi rostlinu vyhazovat, ale izolaci si dovolit nemůžu, tak pořád zvažuju. Zdá se, že rozsah poškození je pořád stejnej. Co myslíte? Nevypadá to pěkně, asi bych to neriskoval . Dík, já asi počkám, jestli se to bude zvětšovat, přeci jen to vypadá jinak než obvyklá viroza, ale kdoví . Já už se z těch fleků asi pominu . Začíná to bejt sakra prodělečnej koníček, tuhle kytku nemám ani půl roku A jak vypadá obvyklá viróza? Já ji tedy nepoznám .
|
pát 14. zář 2012 14:18:13 |
|
|