janav: Tak jsem z toho přípravku Substral Careo Ultra trochu jelen. Doufám že to je ono. Je tam 30ml a koupil jsem to v OBI. Je tam ale ještě to slůvko ultra.
Nicméně: Vy v tom staženém máte uvedenu svilušku a spoustu jiných škůdců. Mne trochu zarazilo, že je to insekticid. Ty sice působí na savé a žravé škůdce ale na svilušky téměř ne. Na svilušky mi zabírají akaricidy, jako Vertimec, Nissorun, Floramite ap., ale zase kořenovce ani vlnatkám nevadí. Koukl jsem tedy na koupené balení. Tam nejsou uvedeny ani okrasné rostliny ani svilušky. Pouze mšice a molice a je tam také uvedeno že je to insekticid. Pak jsem koukl na Agromanual.cz a tam také svilušky nejsou. Zajímalo by mne odkud jste to stáhla. Tak trochu se mi nyní zdá, že to na svilušku není to pravé ořechové.
Aby to nebylo jako s tím Heřtusem a Confidorem na svilušku
Když jsem Pavla viděl na setkání cestovatelů- kaktusářů v Hořicích tak mu říkám: Pavle máš u Confidoru na stránkách že je účinný i na svilušku. Akorát mateš lidi. On mi na to odpověděl: To máš jedno, ale na svilušku byl vyvinutý. Říkám:To jo, ale dávno se ví, že na ni neúčinkuje a místo toho je ideální na červce a kořenovku. Myslím, že dneska se moc neřeší co kdo kam napíše, hlavně že se toho více prodá
Informace jsou stále méně spolehlivé, což platí všeobecně.