Autor |
Zpráva |
radzak
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Slimáci
Jo, to nemá chybu. Jak na to slimák vleze daleko se nedostane. Stačí sebrat a vyhodit.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pát 08. říj 2010 21:58:59 |
|
![](./styles/serenitygreen/theme/images/spacer.gif) |
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1857 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Slimáci
Ten práškový Mesurol jsem se chystal v minulosti koupit vícekrát, nikdy k tomu nedošlo. Škoda pokud bych jej už nesehnal. Pokud tak funguje jako postřik. Slyšel jsem, že jej používali spíš k poprášení rostlin, tedy hlavně poprášení substrátu. Podobně ale fungují asi všechny postřiky, jen slaběji. Pokud intenzivně stříkám fungicidy a insekticidy, tak vždy nacházím po zemi a všude kolem , kde bylo stříkáno, polomrtvé slimáky. I ty běžné pesticidy jim moc nesvědčí, když mají po takto postříkaných plochách lést. Ty oranžové velké máme už na zahradě také. Zatím s nimi celkem vycházím. Na zahradě moc neokusují. Jednoho jsem otrávil vanišem, když si vlezl ke kaktusů. Občas je nějací navštíví, proto to tam obsypávám. Většinou jsou vychovaní, asi vědí , že tam nejsou vítáni. Na zahradě kousají plevele. Jen ti menší šedí se zavrtávají do země a žerou mrkve, všechny cibuloviny. Tedy hodně kytky. Proti nim je těžký boj. Dost stříkám, zejmena systemovými insekticidy. Snad je to alespoň trochu odhání.
|
sob 09. říj 2010 9:08:25 |
|
Zdenka
|
virens píše: U toho granulátu je problém. Malý slimáček (to jsou ti 5 mm) okupuje dvě tři rostliny a dost se množí. Takže se to musí dávat velice hustě. Postřik zasáhne všechna místa na rostlině a je to velice efektivní. Stačí 4g na litr. Musí to být Mesurol 50 WP. 5 litrů mě stačí na půl skleníku. Tenhle Mesurol 50WP byl na nějakých polských stránkách. Možná by se to dalo sehnat tam.
|
sob 09. říj 2010 14:46:09 |
|
nina
Registrován: stř 25. bře 2009 11:18:28 Příspěvky: 698 Bydliště: Česká Lípa, Žizníkov
|
Přidám něco z bio... Občas se snažím zahradničit podle fází měsíce. Sázení, přesazování, stříhání atd. No, a tak jsem narazila na prostředek proti slimákům a šnekům. Píšou toto: nejlepší čas pro boj s nimi je při přibývajícím měsíci ve zamení Štíra. Nasbírejte tolik vaječných skořápek, kolik jen můžete. Ne z vařených vajec. Roztlučte je za [b]ubývajícího měsíce nadrobno- střípky budou ostré a za přibývajícího měsíce ve Štíru je posypte okolo rostlin, na záhon a tak. Hlemýždi nemaj rádi ostré hrany a prý se vyhnou. Napřed ale vysbírat už vlezlé. Tak, zkoušela jsem to samozřejmě a docela to zabíralo. Už schraňuju skořápky na na příští rok. Někdo se zasměje, někdo to třeba vyzkouší. Co?
|
sob 09. říj 2010 17:22:41 |
|
Zdenka
|
nina píše: Přidám něco z bio... Občas se snažím zahradničit podle fází měsíce. Sázení, přesazování, stříhání atd. No, a tak jsem narazila na prostředek proti slimákům a šnekům. Píšou toto: nejlepší čas pro boj s nimi je při přibývajícím měsíci ve zamení Štíra. Nasbírejte tolik vaječných skořápek, kolik jen můžete. Ne z vařených vajec. Roztlučte je za [b]ubývajícího měsíce nadrobno- střípky budou ostré a za přibývajícího měsíce ve Štíru je posypte okolo rostlin, na záhon a tak. Hlemýždi nemaj rádi ostré hrany a prý se vyhnou. Napřed ale vysbírat už vlezlé. Tak, zkoušela jsem to samozřejmě a docela to zabíralo. Už schraňuju skořápky na na příští rok. Někdo se zasměje, někdo to třeba vyzkouší. Co? Na ty španělský bestie to moc nefunguje, maj hroší kůži.
|
sob 09. říj 2010 19:32:10 |
|
tommy
|
Nevím, neřekl bych, že jim vadí ostré hrany. Přelezou klidně i břitvu nebo nezabroušené sklo. T.
|
sob 09. říj 2010 20:09:33 |
|
olaw
Moderátor
|
Někde jsem slyšel, že nepřelezou měděný drát.....
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
sob 09. říj 2010 21:06:29 |
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
O těch drcených skořápkách už jsem slyšela, i bez fáze měsíce. No, jestli jim vadí (teoreticky)ostré hrany, tak jim budou vadit kdykoliv Á propos - znamení štíra je v listopadu, kdy počítám že většina slimáků zaleze či chcípne chladem, takže opravdu na skořápky nepolezou ![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) , chytře vymyšleno ![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
|
ned 10. říj 2010 10:59:36 |
|
nina
Registrován: stř 25. bře 2009 11:18:28 Příspěvky: 698 Bydliště: Česká Lípa, Žizníkov
|
No, luna ve znamení štíra není jen na podzim, ale každý měsíc tak 2-3 dny. To je něco jinýho, než sluneční znamení. Ale to nebudem rozebírat. A právě někdy se rozbijí skořápky na ostré střípky a někdy na méně ostré. Taky při ubývajícím měsíci se při dešti rychleji spláchnou do země. Při přibývajícím zůstanou déle na povrchu. No, je to taková zvláštní alchymie s tím měsícem. To jsem dala k dobrému jen pro zajímavost. Už dlouho se o působení luny na různý věci zajímám. Tak. ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
|
ned 10. říj 2010 20:42:31 |
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
Říká se , že opylování květů v době úplňku měsíce je až o 10% úspěšnější než v jiné době. Neměl jsem ale chuť dělat k vúli tomu nějakou evidenci ale ze začátku jsem to dodržoval.
|
ned 10. říj 2010 21:41:00 |
|
|