Autor |
Zpráva |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Re: letnění
katky neletním vůbec, neosvědčilo se mi to.
|
ned 28. srp 2011 20:38:38 |
|
|
radzak
|
Prosím vás, nepanikařte. S takovými výkyvy se musí vyrovnat i teplomilné kytky. Důležité je, aby nebyly dlouhodobě promočené. Pokud jsou noční teploty kolem 10 stupňů, tak se nic neděje.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
ned 28. srp 2011 21:18:02 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
radzak píše: Prosím vás, nepanikařte. S takovými výkyvy se musí vyrovnat i teplomilné kytky. Důležité je, aby nebyly dlouhodobě promočené. Pokud jsou noční teploty kolem 10 stupňů, tak se nic neděje. Nízké noční teploty podporují násadu poupat.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pon 29. srp 2011 5:59:04 |
|
|
Věra
|
Pánové, tak to bude tedy květů....jsou venku....Věra
|
pon 29. srp 2011 19:58:35 |
|
|
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
Tak já je mám zatím taky venku. I když - letnění mě zatím nenadchlo, krom nejrůznějších fleků, které se mi doma rozhodně neobjevovaly, na katkách nevidím nic úžasného. Uvidíme, třeba budou líp kvést. Kupodivu během veder se mi zdálo, jako by se nabudila Coel. cristata a Cymb. ensifolium, což jsou chladnomilné kytky, zatímco katky se zarazily... Takže v tom mám čím dál větší zmatek
|
úte 30. srp 2011 20:48:17 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
pavla píše: Tak já je mám zatím taky venku. I když - letnění mě zatím nenadchlo, krom nejrůznějších fleků, které se mi doma rozhodně neobjevovaly, na katkách nevidím nic úžasného. Uvidíme, třeba budou líp kvést. Kupodivu během veder se mi zdálo, jako by se nabudila Coel. cristata a Cymb. ensifolium, což jsou chladnomilné kytky, zatímco katky se zarazily... Takže v tom mám čím dál větší zmatek Pavlo, chladné kytky letnění milují. Ale pro teplé kytky je při takovém létě jako je letos chladno v noci. Proto jsem katky letos neletnila vůbec. Respektive jsem to zkusila jednou a vůbec se mi to neosvědčilo. A pokud dáš katky ven, myslím, že by měly být někde pod stříškou, aby do nich nepršelo.
|
úte 30. srp 2011 22:18:48 |
|
|
radzak
|
Dnes ráno bylo u nás sedm stupňů. Všechny kytky včetně teplomilných (C. aclandyae, Trichocentra, Rhyncholaelie...) mám stále venku a nemyslím, že by jim to nějak vadilo. Ba naopak
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
stř 31. srp 2011 14:00:32 |
|
|
radzak
|
radzak píše: Dnes ráno bylo u nás sedm stupňů. Všechny kytky včetně teplomilných (C. aclandyae, Trichocentra, Rhyncholaelie...) mám stále venku a nemyslím, že by jim to nějak vadilo. Ba naopak Musím se přiznat, že poté, co jsem se dozvěděl, že nedaleko od nás naměřili dnes jeden stupeň, zbaběle jsem svých deset teplomilných orchidejí uklidil na noc do skleníku. Ráno jdou ale ven a už tam snad zůstanou. Hlásí opět oteplení
|
stř 31. srp 2011 20:20:40 |
|
|
Věra
|
radzak píše: radzak píše: Dnes ráno bylo u nás sedm stupňů. Všechny kytky včetně teplomilných (C. aclandyae, Trichocentra, Rhyncholaelie...) mám stále venku a nemyslím, že by jim to nějak vadilo. Ba naopak Musím se přiznat, že poté, co jsem se dozvěděl, že nedaleko od nás naměřili dnes jeden stupeň, zbaběle jsem svých deset teplomilných orchidejí uklidil na noc do skleníku. Ráno jdou ale ven a už tam snad zůstanou. Hlásí opět oteplení Radku, já to neberu jako zbabělost,ale bojíte se o orchideje, to pochopí každý, jen ne možná protějšky,které nemají pro to pochopení.....ale to je celkem normální.....Věra
|
čtv 01. zář 2011 7:23:08 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Zbabělost, že nevytrval až do konce léta. No co je to pak za letnění?:-P
|
čtv 01. zář 2011 16:39:56 |
|