Zdravím vše pěstitele.
Jelikož se kvapem blíží výměna oken dobrá stará dřevěná přijdou nahradit plastovými
, jsem byl nucen rozebrat celou konstrukci zabírající celou plochu okna a nahradit ji novými vitrínami, které jsem navrhnul tak, aby byly mobilní (jsou tudíž opatřeny kolečky), aby šlo rostliny postřikovat a zalévat bez stříkání na nová okna ale zároveň byl ponechán stávající, ne-li větší pěstební prostor, zachováno dobré proudění vzduchu-což beru jako prioritu, vzhledem k požadavku častému postřiku a přitom zdravému rychlému oschnutí. Vznikla tedy tato dvě monstra
která jsou teprve ve fázi testování, ale budiž inspirací k vyřešení případně obdobných problémů s nedostatkem pěstebního místa přímo na parapetu.
I u mne bude následovat likvidace starého parapetu a jeho výměna za nový široký plastový, či krátký s přistavěním rozšiřujícího dřevěného, který bude sloužit jen jako úložiště čistě pro masožravky. Ostatní epifytní rostliny včetně tillandsií budou umístěny v právě vytvořených nových boxech. Celá přestavba vyšla na necelých 2000 kč, což vzhledem k designu, mobilitě a prostorovým možnostem vidím jednoznačně přínosně.