zaruba:
svietite v červenom spektre (samozrejme tie žiarivky majú aj malú časť modrého spektra). Slnko ale svieti v plnom spektre ... Píšete, že rastliny v ich domovine počas obdobia dormancie majú maximum slnečného žiarenia. To ale neznamená, že v tom čase majú zo Slnka viac červenej zložky. Slnko svieti celý rok v rovnakom spektre.
Nie som v tomto odbore žiaden expert, ale logicky mi vychádza, že by nebolo odveci pridať aj modrú časť spektra. Veď predsa aj tie grow lampy sú pol na pol modrá, červená. Každopádne rastliny využívajú aj zelenú časť spektra, aj keď len minimálne oproti červenej a modrej.
To, či rastliny nasadia na kvet, bude záležitosťou viacerých faktorov (ale to Vy veľmi dobre viete). Napriek tomu, že červené spektrum je pre kvitnutie zásadnejšie, si nemyslím, že zvýšením jeho podielu (eliminovaním modrého) sa zvýši úspešnosť kvitnutia. Ale je to iba moja domnienka ...
A ešte jedna čiste hypotetická úvaha.
Píšete:
"Sluneční svit ale asi těžko nasimulovat zářivkou z které nevychází tepelná energie, která v přírodě rostliny také prohřívá."
Kdesi som čítal, že až 80% slnečného žiarenia k nám prichádza v infračervenom spektre (napriek tomu, že Slnko svieti celým spektrom). A práve infra je tá časť svetla, ktorá hreje.
Takže čiste šialená úvaha - použiť infra žiarič. To by vaše D. senile 100% vyschlo

Infra vraj preniká až 4 cm pod ľudskú kožu. Neviem ale, aký dôsledok by to infra malo na rastliny ...
No - asi píšem hlúposť, ale nechce sa mi už teraz lustrovať net a študovať účinky infra žiarenia na rastliny. Možno dodatočne, až bude čas, preštudujem.