Autor |
Zpráva |
pafka
Registrován: ned 11. říj 2009 16:13:48 Příspěvky: 741 Bydliště: Jeseník
|
Re: Hnojenie
Já hnojila výluhem z banánových slupek i orchideje hybridy a rostly dobře rozhodně jim to nevadilo, ale žádný zázrak , předpokládám podle složení banánu s velkým množstvím draslíku tak to samé je i ve slupce + cukr + asi nějaký dusík , tak si myslím , že hnojení klasicky je asi úspěšnější. Teď střídavě zalívám vodou z akvária a sněhovkou a dobrý , ale zase jen hybridy a jen krátce tak se uvidí, jestli rybičky hnojí dobře )
|
čtv 28. led 2010 20:15:26 |
|
|
Věra
|
Od rybiček bude dobré já zase dávám od vodních želv......
|
pát 29. led 2010 8:42:44 |
|
|
hanka2
|
Jak dlouho s tou vodou už zalíváš? Pozoruješ nějakou změnu? A do třetice,kolik jich máš,těch želv?Mám jednu.
|
pát 29. led 2010 9:41:54 |
|
|
Věra
|
Mám 2 velké , já to střídám, někdy dešťovku a když jim měním vodu tak ji sliji do kbelíku a namáčím je v tom. Já jsem Hani takový experimentář,ale myslím,že to není dobře .Včera jsem přesazovala malá Dendrobia do hliněných květináčů, zdají se mi pro ně být lepší a do substrátu natříhala spagnum a přitom jsem zase narazila ne ten ne úplně stříbrný list,tak jsem to hned stříkala Agrionem,ale dnes si koupím něco na svilušky..
|
pát 29. led 2010 10:01:51 |
|
|
hanka2
|
Taky to střídám.
|
pát 29. led 2010 10:10:20 |
|
|
tereza53
|
Již delší dobu procházím toto fórum a až nyní jsem se rozhodla přihlásit. Chtěla bych se s vámi podělit o své poznatky ohledně hnojení orchidejí biohnojivy. Zpočátku jsem své orchideje hnojila dostupnými klasickými hnojivy,které jsou dostupné na našem trhu. V loňském roce jsem si z cesty do Holandska přivezla biohnojivo na orchideje od firmy PURE. Neni to žádná chemie a vše je vyrobeno z přírodních produktů (mořské řasy). Skutečně jsem s nimi spokejená a myslím, že se mým orchidejím opravdu daří. Květy jsou takové silnější a jsou i o trochu déle rozkvetlé než normálně. Nyní jsem objevila, že tato biohnojiva lze zakoupit i u nás za celkem příznivé ceny. Jsou prodávána v lahvičkách o objemu 250ml.Na rozdíl od holandského balení je k lahvičce přibalena i odměrka, což je příjemné. Toto balení vystačí pro mých deset orchidejí asi na 2,5 až 3 měsíce. Vřele doporučuji.Zde je odkaz: http://www.biohnojiva.com
|
sob 03. dub 2010 13:01:51 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
I u biohnojin bych měřil vodivost. Přístroj koupíte už za 500. http://www.mangala.cz/ec-minikonduktometr-p-124.html
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
sob 03. dub 2010 16:27:52 |
|
|
adela
|
tereza53 píše: Již delší dobu procházím toto fórum a až nyní jsem se rozhodla přihlásit. Chtěla bych se s vámi podělit o své poznatky ohledně hnojení orchidejí biohnojivy. Zpočátku jsem své orchideje hnojila dostupnými klasickými hnojivy,které jsou dostupné na našem trhu. V loňském roce jsem si z cesty do Holandska přivezla biohnojivo na orchideje od firmy PURE. Neni to žádná chemie a vše je vyrobeno z přírodních produktů (mořské řasy). Skutečně jsem s nimi spokejená a myslím, že se mým orchidejím opravdu daří. Květy jsou takové silnější a jsou i o trochu déle rozkvetlé než normálně. Nyní jsem objevila, že tato biohnojiva lze zakoupit i u nás za celkem příznivé ceny. Jsou prodávána v lahvičkách o objemu 250ml.Na rozdíl od holandského balení je k lahvičce přibalena i odměrka, což je příjemné. Toto balení vystačí pro mých deset orchidejí asi na 2,5 až 3 měsíce. Vřele doporučuji.Zde je odkaz: http://www.biohnojiva.comChtěla bych poděkovat Tereze za super odkaz na stránky s biohnojivy PURE. Myšlenka používání organických hnojiv se mně líbí,a proto jsem si objednala hned hnojiva na orchideje a balkonové rostliny. O těchto hnojivech jsem už slyšela dříve od kamarádky z Německa, která je používala na hnojení pelargonií a právě i orchidejí. Díky
|
ned 18. dub 2010 20:09:40 |
|
|
Saša
|
Sháněla jsem tyto organická hnojiva v zahradnictví, ale bohužel.Jak vidím, jsou k dispozici asi jenom prostřednictví eshopu. Jaké máte s těmito hnojivy zkušenosti,ráda bych si je prostřednictvím eshopu zakoupila.
|
pon 19. dub 2010 10:42:21 |
|
|
tercinka
Registrován: pon 09. bře 2009 22:51:19 Příspěvky: 436 Bydliště: Litoměřice
|
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s těmito levnějšími konduktometry. Chystám se si nějaký pořídit... Je lepší si připlatit nebo stačí takovýto? Cena kolem 500 by mě opravdu potěšila
|
pon 19. dub 2010 16:28:27 |
|
|