Autor |
Zpráva |
radzak
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Hnojenie
Můj názor je takový, že to poškození listu není způsobené nedostatkem nějakého prvku. Spíš bych se přikláněl k popálení, ale jistý si nejsem. Je to takové neurčité. Možná i nějaký škůdce (snad sviluška). Na hnojení mám stejný názor jako Paphio a teď koukám, že i jako Pavel. V některých případech je prostě méně více ![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pon 12. zář 2011 21:12:42 |
|
![](./styles/serenitygreen/theme/images/spacer.gif) |
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Hnojenie
Asi, že je to moje první rostlina tohoto druhu, tak hodně tápu. Dnes jsem to zkusila postříkat - sice tam škůdce nevidím, ale budu mít jistotu. Všem díky.
|
stř 14. zář 2011 18:55:36 |
|
bruk600
Registrován: stř 28. zář 2011 14:50:49 Příspěvky: 75 Bydliště: Plzeň-jih
|
Zdravím zkušené pěstitele orchidejí a k tématu hnojení orchidejí bych měl takový nápad (dotaz). Zatím si pohrávám delší dobu s orchidejkama se třídavými úspěchy, ale zásadně jsem nehnojil a zaléval jsem vždy jen dešťovou vodou. Pokud bych chtěl začít hnojit a nemusel se bát přesolení, tak by mohlo fungovat máčení v doporučeném roztoku hnojiva a nechat rostlinu dostatečně napít, pak po dostatečném nasáknutí, bych substrát s kořeny opláchnul v čisté dešťové vodě. To vše by šlo ideálně hlavně při letnění. Tak mi prosím napište nějaké oponentíní názory a zkušenosti. Díky ![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
|
pát 21. říj 2011 17:47:02 |
|
olaw
Moderátor
|
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pát 21. říj 2011 17:53:35 |
|
bruk600
Registrován: stř 28. zář 2011 14:50:49 Příspěvky: 75 Bydliště: Plzeň-jih
|
Mám je v keramických květináčích vložené v plastovém truhlíku po 7/8 kouscích a truhlík má díru a špuntík ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) Tak není problém si udělat potřebnou hladinu a pak to vypustit.
|
pát 21. říj 2011 18:00:27 |
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
bruk600 píše: Mám je v keramických květináčích vložené v plastovém truhlíku po 7/8 kouscích a truhlík má díru a špuntík ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) Tak není problém si udělat potřebnou hladinu a pak to vypustit. i při slabém hnojení se v literatuře doporučuje občas rostliny prolít samotnou dešťovkou právě k vyplavení solí, tak v tom nevidím problém. Ale roztok s hnojivem je potřeba uhlídat, aby odpovídal potřebám rostlin.
|
pát 21. říj 2011 19:23:26 |
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1857 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Olaw, já to tak dělám také. S tou představou to není tak složité. Prostě se moc od kytek nehnu. ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
pát 21. říj 2011 19:54:09 |
|
olaw
Moderátor
|
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pát 21. říj 2011 20:36:58 |
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5313 Bydliště: Hradec Králové
|
Dřív se mě stávalo a hlavně u těch pár Cattlejí co mám, že jsem měla po hnojení(i když hodnotu µS hlídám) zasolený kořeny a jak na ně vysvitlo slunko hned se spálily.Ale kořeny který byly pod substrátem spálený nebyly. To co píše Míla.J taky dělám nebo jen střičkou postříkám kořeny který rostou mimo substrát a mám je bílé .Tak ten čas to asi chce ![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
|
pát 21. říj 2011 21:03:41 |
|
pavla
Registrován: čtv 29. dub 2010 21:07:05 Příspěvky: 375 Bydliště: okr. Uh. Hradiště
|
Ráda bych s vámi prodiskutovala hnojení přes zimu. Já vím, nemá se, ale co s kytkama, které celé léto čučí a začínají se probírat až na podzim a rostou do jara? Ani ty by se neměly trochu pohnojit? Mám pocit, že u těchto kytek se pak nedočkám kvetení. Ale ani je nedokážu přinutit růst přes léto... Jsou to povětšinou různé katky.
|
ned 23. říj 2011 16:45:09 |
|
|