Autor |
Zpráva |
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Re: Biplantol Vital NT
Pokon můžu vcelku doporučit, doteď jsem s ním hnojila a myslím se slušnýma výsledkama. Agru naprosto chybí stopové prvky.
|
úte 19. říj 2010 17:32:00 |
|
|
Vlaďka
Registrován: úte 19. říj 2010 9:37:06 Příspěvky: 75 Bydliště: kousek od Prahy
|
Katko, díky. Jsem vděčná za každou radu. Ráda také sbírám více názorů a pak se rozhoduji , zkouším , co se osvědčí.
|
úte 19. říj 2010 17:41:24 |
|
|
Vlaďka
|
Věro, Děkuji za přivítání. to je fakt milé. Nevím jestli se dostanu do Lysé nad Labem , ale to Ládví to by mě lákalo. Už se nemůžu dočkat.
|
úte 19. říj 2010 17:53:55 |
|
|
wiolan
|
radzak píše: hanka2 píše: Za málo.Jsou to Wuxal super,Vegaflor,Krystalon podzim. Vuxal i Vegaflor jsou výborná hnojiva na orchideje a stojí oproti Biplantolu pár korun. to ano, je to pravda. Používám sice nejvíce Biplantol, ale i další hnojiva. Jen by možná Vlaďka jako začátečník měla vědět, že pokud předávkuje například Wuxal, popálí kořeny. To u Biplantolu nehrozí. Chci tím říct, že podle mého názoru hybridní Phalaenopsiy snesou hodně, ale pokud bude hnojit Wuxalem botaniku, bez konduktometru se nejspíš neobejde.
_________________ Přeji hezký den, Věra
www.orchideje.freepage.cz
|
úte 19. říj 2010 18:27:29 |
|
|
radzak
|
wiolan píše: radzak píše: hanka2 píše: Za málo.Jsou to Wuxal super,Vegaflor,Krystalon podzim. Vuxal i Vegaflor jsou výborná hnojiva na orchideje a stojí oproti Biplantolu pár korun. to ano, je to pravda. Používám sice nejvíce Biplantol, ale i další hnojiva. Jen by možná Vlaďka jako začátečník měla vědět, že pokud předávkuje například Wuxal, popálí kořeny. To u Biplantolu nehrozí. Chci tím říct, že podle mého názoru hybridní Phalaenopsiy snesou hodně, ale pokud bude hnojit Wuxalem botaniku, bez konduktometru se nejspíš neobejde. Konduktometr by měl být při pěstování orchidejí (a jiných na kvalitu vody náročných rostlin) samozřejmostí.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
úte 19. říj 2010 18:40:46 |
|
|
Vlaďka
|
Konduktometr říkáte, hmm, to to pěkně začíná. To budou mít doma z mého nového koníčku asi radost. No nic za chvíli jsou Vánoce a já mám takovej pocit, že jsem byla celej rok hodná
|
úte 19. říj 2010 19:00:36 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
konduktometr není zas až tak drahý. Mám tento http://www.mangala.cz/ec-minikonduktome ... f611c3340ea bohatě stačí.
|
úte 19. říj 2010 19:40:56 |
|
|
Vlaďka
|
EvoJ. díky, bezva to opravdu není nákladné.
|
úte 19. říj 2010 22:31:21 |
|
|
Pavel63
|
Nevim, nevím, homeopatika se u lidí používají k léčbě a ne k výživě. Rostlina se skládá s uhlíku a prvků, které jí dodáme. N P K Ca Mg....... Zkuste si rozpustit jeden rohlík a 5 deka salámu v kubíku vody a žít z toho celý rok. Nevím, nevím. Na druhé straně, je to geniální nápad, jak prodat vodu za hodně peněz. Bude to asi jako s hnojivem biom, nebo hnojivem od NG, které také obsahuje minimum živin, ale je účiné spíše svojí stimulační složkou. V každém substrátu totiž nějaké živiny jsou a tak to chvilku funguje. Výživa rostlin to jsou prvky, které má k dispozici a ne jejich otisky. Dali byste si k večeři otisk kuřete do archu papíru? Dobrou chuť.
|
čtv 21. říj 2010 22:10:09 |
|
|
Vlaďka
|
Pavel63 píše: Nevim, nevím, homeopatika se u lidí používají k léčbě a ne k výživě. Rostlina se skládá s uhlíku a prvků, které jí dodáme. N P K Ca Mg....... Zkuste si rozpustit jeden rohlík a 5 deka salámu v kubíku vody a žít z toho celý rok. Nevím, nevím. Na druhé straně, je to geniální nápad, jak prodat vodu za hodně peněz. Bude to asi jako s hnojivem biom, nebo hnojivem od NG, které také obsahuje minimum živin, ale je účiné spíše svojí stimulační složkou. V každém substrátu totiž nějaké živiny jsou a tak to chvilku funguje. Výživa rostlin to jsou prvky, které má k dispozici a ne jejich otisky. Dali byste si k večeři otisk kuřete do archu papíru? Dobrou chuť. Pavle63, něco na tom asi bude, zvlášť když je tam ten příklad s tím jídlem. Hned jsem si to představila. I když při každé konzumaci kuřecího masa mám pocit, že je to jen nějakej otisk No a kdybych si musela přece jen vybrat mezi otiskem kuřecích prsou a otiskem biftečku z argentinské svíčkové .....
|
pát 22. říj 2010 10:13:48 |
|
|